Djurslands Bank lander flot årsresultat: Vil udbetale rekordstort udbytte til aktionærer

Det var særligt aktiviteterne på boligmarkedet, der gjorde 2022 til et godt år i det lokale pengeinstitut.

Artiklens øverste billede
Bankdirektør Lars Møller Kristensen er godt tilfreds med regnskabsåret 2022 i Djurslands Bank. Pressefoto

Bankdirektør i Djurslands Bank Lars Møller Kristensen har i dag fremlagt bankens årsregnskab, og det er en meget tilfreds bankdirektør, der kan se tilbage på 2022.

Djurslands Bank har for regnskabsåret 2022 leveret et meget tilfredsstillende resultat før skat på 160,8 millioner kroner. 

Det er især et ekstraordinært højt aktivitetsniveau på boligområdet og vækst i bankens udlån, som sikrer det gode resultat, skriver Djurslands Bank i en pressemeddelelse.

»Det er et meget flot resultat, som bygger på mange af de økonomiske paradokser vi oplevede gennem 2022. Selv om vi lige nu næsten har glemt det, var 1. halvår af 2022 præget af, at der stadig var gang i bolighandlerne. I takt med at renten steg i 2022, blev det endnu mere attraktivt for boligejerne at omlægge deres realkreditlån, og på denne måde blev 2022 et rekordår for bankens boligaktiviteter,« siger bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Negative renter er gift

Udover de mange aktiviteter på boligområdet har banken i 2022 også haft en markant vækst i bankens udlån på 11,5 procent, hvor især bankens erhvervskunder – og det gælder både nuværende og nye kunder – har bidraget med en stor lånelyst. Og endelig har den ændrede rentesituation også haft en markant betydning for bundlinjen. 

»Som vi gang på gang har påpeget, er negative renter ren gift for bankdrift. Det kan godt være, at mange kunder føler, vi blot sendte regningen videre, men det er ikke korrekt. Nationalbanken indførte negative renter i 2012, og vi begyndte delvis at videresende den negative rente i 2019 – men kun delvist. Banken betalte stadig en stor pris – især når man som Djurslands Bank har en overskudslikviditet på over 3 milliarder kroner, som også giver negativ rente. Nu er den negative rente væk, og vi kan som bank igen få renteindtægter fra vores indlån,« påpeger Lars Møller Kristensen. 

Eftersom renten er hævet, kan Djurslands Bank også igen tilbyde positive renter på en række konti. 

»Vi oplever, at mange af vores kunder gerne vil spare penge op, hvilket er meget positivt. Vi har netop introduceret en aktionæropsparing, hvor vi tilbyder bankens aktionærer og kunder en attraktiv rente, så det igen kan betale sig at have penge stående på en konto i banken. Jeg er glad for, at vi igen kan tilbyde en mulighed som denne,« siger bankdirektøren.

Ovenstående er blandt de væsentligste årsager til den flotte forbedring i resultatet af selve bankdriften, som endte på 202,7 millioner kroner; en stigning på 57 procent i forhold til året før. 

Til gengæld medførte de markante rentestigninger også, at bankens egen store obligationsbeholdning på godt 3 milliarder kroner kommer ud med et kurstab på 54 millioner kroner. Dermed ender bankens resultat før skat på 160,8 mio. kr. 

Bedst i Østjylland

Igen i år kan Djurslands Bank ud over det flotte årsregnskab igen notere sig, at banken har tilfredse kunder.

»Vi tror på, at kundetilfredshed sammen med indtjening og glade medarbejdere tilsammen danner grobund for den succesfulde bank, som vi ønsker at drive. Derfor er vi da også utroligt stolte over at konstatere, at analysevirksomheden Voxmeter endnu engang har placeret Djurslands Bank som den 4. bedste bank i Danmark og den bedste bank hjemmehørende i Østjylland,« siger Lars Møller Kristensen. 

Forventninger godt 2023

For det indeværende regnskabsår 2023 forventer banken fortsat et højt aktivitetsniveau og dermed at kunne realisere et resultat før skat i niveauet 140-170 millioner kroner. 

På grund af årets flotte resultat, og med baggrund i bankens udbyttepolitik, vil bestyrelsen på generalforsamlingen 15. marts foreslå at udbetale et udbytte på 10 kroner pr. aktie, hvilket er det højeste i bankens historie. Det vil give en samlet udbyttebetaling på 27 millioner kroner, oplyser Djurslands Bank. 

sica

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.