Fem projekter på Djursland skal skabe bedre muligheder for friluftsliv

Friluftsrådet har givet 4,6 mio. kr. til 54 projekter i Region Midtjylland fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Fem af projekterne foregår på Djursland.

Artiklens øverste billede
Fem projekter på Djursland har fået støtte af Friluftsrådet. Foto: Adam Grønne

Friluftsrådet har uddelt 22,3 mio. kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til 201 projekter over hele landet, som skal være med til at skabe bedre muligheder for friluftsliv og øge befolkningens naturforståelse. 

Der er især mange af projekterne, der sigter mod at gøre natur og friluftsliv til en større del af børnenes hverdag - enten i skole, dagtilbud eller fritid. Det kan for eksempel være ved at etablere grønne læringsrum, som kan bruges til udeundervisning, læring og fordybelse i naturen.

Over 60 procent af de projekter, der har fået tilskud, er drevet af frivillige foreninger og organisationer.

4,6 mio. kr. går til 54 projekter i Region Midtjylland.

Fem projekter på Djursland er blevet tilgodeset med sammenlagt 317.000 kr.

Det er følgende:

Norddjurs:

UngNorddjurs, Vand til Alle: Tilskud til udvidelse af grejbank til vandaktiviteter og læring om den marine natur. Målgruppen er især børn og unge. Til indkøb af sit-on-top kajakker, trailer, pagajer og udstyr er der bevilget 79.000 kr.

Det Maritime Hus, Unge på vandet: Tilskud til opstart af nye vandaktiviteter, særligt målrettet unge. Til indkøb af udstyr til surf og kitesurf samt følgebåd er der bevilget 98.000 kr.

Syddjurs: 

Valfart Bålhytte, Esby på Mols: Fællesskab & læ for vildt vejr. Tilskud til etablering af bålhytte, der skal fungere som samlingspunkt på friluftsbasen Valfart. Målgruppen er primært deltagere i foreningens åbne aktiviteter. Der er bevilget 75.000 kr.

TRIF Senior 60+: Bænke til Seniorlunden. Tilskud til etablering af bænke på grønt område med krolfbaner ved Rønde Skole. Målgruppen er krolfspillere, skoleelever m.fl. Der er bevilget 20.000 kr.

Grundejerforeningen Kløvermarken, Thorsager: Multihytte til gavn for mere friluftsliv. Tilskud til etablering af multihytte på grønt fællesareal i Thorsager. Målgruppen er lokale borgere, skole og dagtilbud. Der er bevilget 45.000 kr.

Tre temaer

Friluftsrådet har støttet projekter inden for følgende tre temaer:

  • Børn og unges friluftsliv: Der er givet tilskud til 92 projekter, der fremmer friluftsliv og naturoplevelser for børn og unge, eller som øger børn og unges naturforståelse gennem aktiviteter og formidling i det fri.
  • Fysiske rammer for friluftsliv: Der er givet tilskud til 60 projekter, der forbedrer de fysiske rammer for befolkningens friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen.
  • Vandfriluftsliv: Der er givet tilskud til 44 projekter, der understøtter eller igangsætter friluftsaktiviteter i direkte tilknytning til vand - dvs. ved landets kyster, strande, havne, fjorde, søer og åer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.