Gammel rideskole kan forvandles til moderne landsbyidyl

Den nuværende ejer af 66.000 kvadratmeter ejendom i Dolmer håber på, at kreativ byudvikler kan se muligheder i landsbysamfundet tæt ved Grenaa.

Artiklens øverste billede
Klaus Jensen købte ejendommen Dolmer Bygade 11 for 15 år siden, og har selv boet i hovedhuset til den daværende rideskole. Nu håber han, at en ny byudvikler kan se potentialet i de cirka 66.000 kvadratmeter jord i Dolmer. Privatfoto

Klaus Jensen lægger ikke skjul på, at han har en ejendom, som han gerne vil sælge, men omvendt så synes han også, at han har så tilpas mange gode idéer til ejendommen, at den potentielt kan løfte sig til en rigtig god historie. 

På den cirka 66.000 kvadratmeter store grund, der tidligere husede Dolmer Rideskole, ser Klaus Jensen, indehaver af Djurs Holding, nemlig gerne, at der snart kan vokse et helt nyt boligområde op. 

»Jeg synes, det er helt oplagt. Det er et område, der er helt bynært, men samtidig har landsbyidyllen og de landskabelige kvaliteter. Med den nye vej (Nordre Kattegatvej, red.) ledes tung trafik nu også nord om Dolmer, så jeg synes, der er fantastiske muligheder for at udvikle et område, der for eksempel kan indeholde seniorboliger, bofællesskaber, parcelhuse og måske endda tiny houses, som der er efterspørgsel efter,« vurderer Klaus Jensen. 

Område med sjæl

Allerede da Klaus Jensen for 15 år siden købte det daværende Dolmer Rideskole, var den oprindelige plan at byudvikle på området.

Jeg tror desværre, det er helt dødt. Men det betyder ikke, at hjertet for livet i Dolmer ikke fortsat kan være hestene.

Klaus Jensen, nuværende ejer af den tidligere rideskole i Dolmer

Der gik dog ikke længe, inden han konstaterede, at han havde erhvervet sig et sted med en særlig sjæl. 

Rideskolen fungerede som lidt af en livsnerve for det lille landsbysamfund uden for Grenaa, og Klaus Jensen skrinlagde i første omgang de indledende planer om at begynde at byudvikle på den 66.000 kvadratmeter store ejendom.

I stedet fortsatte rideskolen endnu nogle år under forskellige navne og igennem forskellige udfordringer. 

Corona og sidenhen inflation og stigende energipriser endte imidlertid med at trække det sidste liv ud af rideskolen, og i Klaus Jensens optik er håbet om endnu en genopstandelse endegyldigt slukket. 

»Jeg tror desværre, det er helt dødt. Men det betyder ikke, at hjertet for livet i Dolmer ikke fortsat kan være hestene, for der er meget jord i området, hvor man sagtens kan have heste gående. Det kunne jeg godt tænke mig, at der er nogen, der kan se en fed idé i sammen med et nyt boligområde,« konstaterer Klaus Jensen.

Ny ejer skal udvikle

Årsagen til, at han ikke selv er gået i gang med at udvikle på området, er ifølge Klaus Jensen, at opgaven er blevet for stor for hans virksomhed, mens han også er travlt optaget af sine andre aktiviteter som havnefoged på Anholt, hvor han blandt andet også driver vandrehjemmet Pakhuset.

Det er også begrundelsen for, at Klaus Jensen ikke endnu har indledt samarbejde med Norddjurs Kommune om udarbejdelse af en lokalplan. Det bør en ny indehaver af ejendommen stå for, vurderer han.

Der er plads til masser af forskelligartet byggeri på arealet i det sydvestlige hjørne af Dolmer, mener den nuværende ejer. Illustration: Djurs Holding

Håbet er dog alligevel, at en potentiel aftager af ejendommen ikke blot plastrer grunden til med de 170 huse, som der ifølge kommuneplanen er mulighed for at bygge, for der er potentiale til at etablere noget unikt for området, mener Klaus Jensen.

»Personligt synes jeg, det kunne være fantastisk at blandt andet bygge nogle seniorbofællesskaber med atriummer som mødested. Vi ved, der er efterspørgsel efter den type boliger, og de findes ikke inde i Grenaa. Men hvis der allerede var lavet en lokalplan, så havde man også låst området til at indeholde noget bestemt, og det synes jeg i stedet, at en ny byudvikler skal være med til at sætte rammerne for,« siger Klaus Jensen.

Kommunen er klar

Vejen dertil er da også allerede farbar. Grunden er således indlagt i kommuneplanen som byudviklingsområde. Heri er der også mulighed for, at der kan etableres en dagligvareforretning, og den nuværende ejer håber, at summen af muligheder kan være med til at skærpe interessen fra potentielle købere.

»Jeg ved godt, at tiden lige nu gør, at mange holder lidt igen, men på den anden side er der også flere og flere udviklere, der er begyndt at kigge uden for de store byer til fremtidige projektområder, så håbet er, at møde nogen, der kan se mulighederne og udvikle på området i respekt for den sjæl og landidyl, der er i Dolmer,« noterer Klaus Jensen. 

En af Klaus Jensens egne idéer om nybyg på grunden i Dolmer er seniorbofællesskaber med atriumgårde som mødesteder. Foto: LTT Arkitektur

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.