Skæbnedag for landbrugsmessen: Overlevelse kræver fire nye bestyrelsesmedlemmer
Onsdag 25. januar bliver afgørende for Landbrugsmessen Gl. Estrups fremtid. Stiller der ikke minimum fire nye medlemmer op til bestyrelsen, er det slut.
Landbrugsmessen Gl. Estrups fremtid afgøres onsdag aften kl. 19. Her er der ekstraordinær generalforsamling på Det Grønne Museum i Auning, og på dagsordenen er kun to punkter: Valg til bestyrelsen og Opløsning af foreningen. Med mindre der stiller minimum fire nye medlemmer op til bestyrelsen, har landbrugsmessen ingen fremtid.
Trods den dystre udsigt, er Anne Bjerrekær, direktør for Det Grønne Museum og eneste tilbageværende medlem af landbrugsmessens bestyrelse, fortrøstningsfuld.
Jeg har ikke mødt en eneste, der ikke synes, landbrugsmessen er værd at redde
»Siden generalforsamlingen i december har mange ringet og spurgt, hvad de kan gøre, og der bliver arbejdet på højtryk rundt omkring blandt dem, der plejer at deltage i messen, for at finde en løsning, så landbrugsmessen kan fortsætte. Så jeg tror bestemt, at der stiller minimum de fire nye medlemmer op til bestyrelsen, som er nødvendige, for at foreningen kan fortsætte. Jeg har ikke mødt en eneste, der ikke synes, landbrugsmessen er værd at redde,« konstaterer hun.
Hun peger dog samtidig på, at en ny bestyrelse alene ikke er nok til at redde messens fremtid.
»Mange ønsker at få messen op at stå igen, men samtidig er det helt afgørende, hvis messen skal overleve, at finde økonomi til at ansætte en professionel projektkoordinator til at samle trådene. Desuden er det – lige som alle andre steder i landet – meget svært at finde de nødvendige frivillige til at løfte opgaven,« understreger Anne Bjerrekær.
Som hun ser det, er muligheden for en messe i 2023 forpasset.
»Jeg tænker, det vil være bedre at vente til 2024, så den nye bestyrelse har god tid til at finde en projektkoordinator og de nødvendige frivillige til at løfte opgaven. Men det er naturligvis op til den nye bestyrelse.«