Studerende fandt på idéer til Ebeltoft Outdoor
41 studerende brugte 24 timer på at få gode idéer til, hvordan Ebeltoft Outdoor kan tiltrække flere professionelle outdoorsguider
EBELTOFT Fredag 21. september ankom 41 studerende fra VIA University College Campus Aarhus, Randers og Holstebro til Ebeltoft. De studerende deltog i en 24-timers innovationscamp i samarbejde med virksomheden Ebeltoft Outdoor. Campens formål var at hjælpe stifteren af Ebeltoft Outdoor med gode idéer til, hvordan virksomheden kan tiltrække flere professionelle outdoorsguider til gavn for gæster og turister i Mols Bjerg National Park og Ebeltoft området.
Hvordan tiltrækker man kvalificeret arbejdskraft, som kan stå for flere outdoor-aktiviteter i Ebeltoft? Hvordan arrangerer man en Outdoor Dag, som bliver et succes for borgere og lokale foreninger?
Sådan lød nogen af spørgsmålene, de studerende skulle arbejde med. Tre innovationsmedarbejdere fra VIA deltog i innovationscampen, som foregik i en teltlejr tæt på Mols Bjerg National Park. Ved lange borde i teltet sad de studerende med post-its og farverigt papir og genererede idéer og nye løsninger. Blandt idéerne var en ny outdoor-uddannelse, som kan øge antallet af professionelle guider i området og et tre dags løb, som kan arrangeres i forbindelse med afholdelsen af Outdoor Dag.
”I Ebeltoft Outdoor arbejder vi målrettet på at fremme viden, uddannelse og innovation til gavn for lokalområdet. Derfor er vi meget glade for at samarbejde med VIAs otte studentervæksthuse om at kvalificere vores oplæg til en ny, erhvervsrettet guide-uddannelse," fortæller Thomas Kjerstein, der er stifter af Ebeltof Outdoor.
Han uddyber om uddannelsen:
"Det er en uddannelse af professionelle guider, der skal samle faglig viden, kommercielle erfaringer og den fornødne arbejdskraft. Derigennem vil vi både øge de lokale guiders kompetencer og øge antallet af professionelle guider. På den måde kan vi tilføre lokalområdet flere gæster og turister, der i stigende grad søger personlige outdoor-aktiviteter af høj kvalitet."
Innovation i praksis
Jan Erik Røjkjær Rasmussen fra VIA Studentervæksthusene, VIA i Randers er blandt arrangørerne af innovationscampen. Det er den femte innovationscamp, han står for, og han fortæller om campens formål og VIAs arbejde med innovation:
”Innovationscampen er blandt VIAs aktiviteter, som har som mål at øge innovation i små og mellemstore virksomheder i regionen. Det gør vi ved at matche studerende med lokale virksomheder. Virksomhederne kommer med en udfordring, som de studerende skal løse, og de studerende kommer med de nyeste viden på tværs af brancher og konkrete idéer og løsningsforslag til virksomhedens udfordringer”, fortæller Jan Erik Røjkjær Rasmussen fra VIA Studentervæksthusene.
Som en del af innovationsprocessen overnattede deltagerne i teltlejr i Mols Bjerge National Park.
De deltagende studerende var fra forskellige uddannelser i VIA. Både lærer-, pædagog-, ergoterapeut-, sygeplejeske-, bygningskonstruktør- og ernæring og sundhedsuddannelserne på VIA i Randers, Holstebro og Aarhus.
EU-projekt står bag
Innovationscampen arrangeres af VIA Studentervæksthusene og projekt InnoMatch. VIA i Randers er med i projektet, som har til formål at øge innovationskapaciteten i små og nyetablerede virksomheder ved at bringe studerende i spil som innovationsressourcer. InnoMatch er et Interreg projekt, finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling.
sø