Kommentar: Udviklingsparken - Bøgehøj & Wistoft

Artiklens øverste billede

Den Erhvervsdrivende Fond Syddjurs Udviklingspark blev stiftet i 2013 under stor ståhej med hjemsted i de tidligere Milliken bygninger i Mørke.

Syddjurs Udviklingspark var fra politisk hold udset til at skulle være det store lokomotiv for erhvervsudviklingen i Syddjurs som både hjemsted for nye virksomheder og centralt kontor for den kommunale erhvervsservice, der blev udliciteret til Syddjurs Udviklingspark.

Efter to år med store økonomiske underskud fik politikerne kolde fødder og trak tæppet væk under Udviklingsparken ved i stedet at placere erhvervsservicedelen hos Væksthus Midtjylland. I dag er Syddjurs Udviklingspark reduceret til udelukkende at fungere som udlejningsvirksomhed og er så vidt vides fortsat til salg, hvis der kommer en køber og smider lidt millioner på bordet. I 2016 blev der snakket om en salgspris på cirka syv mio. kroner, men, men, men...

Det nye Syddjurs Byråd snakker erhvervs- og beskæftigelsespolitik, grøn økonomi, cirkulær økonomi, iværksætteri, innovation, bæredygtighed og bæredygtighedskoordinator.

Der mangler imidlertid en fælles forståelse for det erhvervspolitiske sigte i pendlerkommunen Syddjurs., hvor syv ud af ti 'arbejdsdygtige' henter deres indkomst uden for Syddjurs. Under budgetdebatten fremhævede Konservatives Tommy Bøgehøj flere gange Nordfyns Kommune, som et eksempel på en kommune, der er gået utraditionelle veje i bestræbelserne på at kravle højere op i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Nordfyn er nu helt oppe på en fjerdeplads og har en 1. plads inden for temaet kommunal sagsbehandling. I 2017 lå kommunen placeret som nummer 48, men en målrettet satsning på en Task Force Erhverv, der udgør indgangen til kommunen 24-7, har båret frugt.

Kan Syddjurs gøre det samme? Ja, mener Tommy Bøgehøj, selv mangeårig erhvervsmand, ejerleder, direktør og nu bestyrelsesformand.

En vild tanke, der ikke er så vild endda. Tag Tommy Bøgehøj på ordet og knyt ham til en dynamisk erhvervsduo bestående af Bøgehøj selv og tidligere borgmester Claus Wistoft (V).

Giv de to i opdrag at få formuleret en grøn og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udgå fra Syddjurs Udviklingspark. Gør Udviklingsparken til et aktivt mekka for iværksættervirksomheder og lad Syddjurs Kommunes egen Task Force Erhverv udgå herfra.

Ikke noget med flere mulige og umulige indgange.

Bøgehøj og Wistoft har både den politiske tæft, netværket og ikke mindst en erhvervsmæssig baggrund, som skriger på at blive brugt. De to har selv givet bolden op og appelleret til i byrådet at knytte ambitionerne om cirkulær økonomi og bæredygtighed til en grøn erhvervspolitik.

Med det nødvendige korps af embedsmænd som bagland og støttespillere bør den utraditionelle tanke forsøges for at komme manglen på ambitioner i Syddjurs Kommunes erhvervspolitik til livs.

HUSK! Nogen gange skal man stille sig selv så tilpas store udfordringer, at man bliver ophidset af det, og at mulighederne for at fejle, for total fiasko foreligger.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.