Strandbakkehuset: Og vinderen er...

Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice skal bygges af CJ Group A/S og AART architects

Artiklens øverste billede
Visualisering af Strandbakkehuset, som det kommer til at tage sig ud, når det står færdigt til november 2020. Visualisering: AART architects

RØNDE "Fire fantastiske projekter på hver deres måde," lyder det fra en begejstret hospiceleder Dorit Simonsen i kølvandet på, at det nu er afgjort, hvem der skal opføre det nye børne- og ungehospice Strandbakkehuset i tilknytning til Hospice Djursland.

"Men jeg må indrømme, at CJ Group og AART arcitechts hold slog benene væk under os, da de præsenterede deres projekt," siger hospicelederen.

Lyse farver og gennemtænkte lysindfald kommer til at sætte sit præg på Strandbakkehuset indvendigt. Visualisering: AART architects

Totalentreprisekonkurrencen blev skudt i gang 15. maj 2019. Her fik de fire konkurrerende totalentreprenører, og deres arkitekter udleveret baggrundsmaterialet.

De fire: 1. C.C. Contractor - C.F. Møller Architects - 2. CJ Group - AART Architects 3. Aalsrode Tømrerfirma - Arkitektfirmaet Kjaer & Richter - 4. Raunstrup - Schmidt Hammer Lassen Architects -skulle aflevere hver deres projekt 15. august 2019.

Forleden blev vinderprojektet så afsløret efter længere tids votering i den gruppe med fagpersoner og repræsentanter fra Hospice Djursland, Region Midtjylland m.fl., der skulle træffe den endelig afgørelse.

"Holdet bag vinderprojektet har været enormt grundige i deres forarbejde og virkelig sat sig ind i, hvem vi bygger til, og hvad bygningen skal kunne. De har formået at skabe både den rummelighed og hjemlighed, som familierne har behov for med masser af gemmesteder til de mindste børn, og nicher, hvor de unge kan slænge sig. Derudover har holdet skabt et hus med stor respekt for medarbejdernes dagligdag og arbejdsmiljø og de frivilliges funktion. Vi er stolte af at være nået så langt, og at 'mursten og tag' nu er sikret. Den næste store opgave er at indsamle midler til inventar, hjælpemidler og andet udstyr," siger Dorit Simonsen.

Strandbakkehuset bliver det første børne- og ungehospice i Vestdanmark og får plads til fire familier - muligvis seks. Danmarks p.t. eneste hospice for børn og unge, Lukashuset, ligger i Hellerup nord for København.

Hver familielejlighed har eget toilet og bad, og der vil i hver lejlighed være både ilt, sug og lift. Alle dele vil være "gemt af vejen", således at hver familielejlighed fremstår hyggelig og hjemlig.

"Det nye børne- og ungehospice er en helt særlig opgave at bidrage til at løfte. For det kræver en dyb indlevelse at skabe rum for liv, leg og lindring. Ud over at skabe et tæt samspil med den omgivende natur og det smukke eksisterende hospice, har vi derfor også arbejdet bevidst med at skabe et sundt og stimulerende arbejdsmiljø. For vores antropologiske studier viser, at netop medarbejdernes trivsel er afgørende for at favne de børn, unge og familier, for hvem hospicet bliver deres hjem," fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects.

Fonde afgørende

En donation før sommerferien på syv mio. kroner fra Ole Kirk's Fond betød, at byggeriet af Strandbakkehuset blev sat i værk.

Efter sommerferien har Den A.P. Møllerske Støttefond bidraget med et et lignende beløb.

"Vi er overordentligt taknemmelige for, at Ole Kirk's Fond og Den A.P. Møllerske Støttefond med deres generøse donationer har medvirket til at sikre, at byggeriet kan realiseres," siger Jørgen Keinicke, bestyrelsesformand for Strandbakkehuset børne- og ungehospice og Hospice Djursland.

Byggeriet forventes at tage et år, så de første familier kan bydes velkommen i det nye vestdanske børne- og ungehospice til november 2020. Ifølge Lokalavisens oplysninger bidrager Hospice Djursland selv med seks millioner kroner til etableringen. Hertil kommer, at staten leverer to millioner kroner, mens private har sendt en række fine småbeløb efter projektet. Resten af anlægssummen skaffes til huse via fondsmidler og realkreditlån.

Det er Region Midtjylland, som sørger for driften, når den fysiske bygning er på plads.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.