AUH er blandt verdens 30 bedste hjerteafdelinger

Flere afdelinger på Aarhus Universitetshospital er blandt de bedste inden for deres lægefaglige specialer.

Artiklens øverste billede
Afdelingens innovative forskere har gennem årene leveret en afgørende indsats i forhold til banebrydende behandlingsprincipper ved for eksempel hjerteklapsygdom, blodprop i hjertet, pacemakerbehandling og sygdomme i lungekredsløbet. Arkivfoto

Aarhus Universitetshospital er et af verdens bedste hospitaler. I seks ud af 10 lægefaglige specialer er afdelinger på Aarhus Universitetshospital placeret på Newsweeks rangering af World’s Best Specialized Hospitals 2023.

Bedst placeret er afdelingen for Hjertesygdomme på en 29. plads inden for det hjertemedicinske speciale. Hjertesygdomme undersøger, behandler og varetager rehabilitering af hjertepatienter inden for alle områder af det hjertemedicinske speciale. I samarbejde med Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi og Intensiv behandler afdelingen nogle af landets mest syge hjertepatienter, og der også mulighed for hjertetransplantation.

På Hjertesygdomme går vi om nødvendigt igennem ild og vand for at yde det allerbedste for vores patienter.

Christian Gerdes, cheflæge

»På Hjertesygdomme går vi om nødvendigt igennem ild og vand for at yde det allerbedste for vores patienter. Vi gør os umage for både at yde en behandling af topkvalitet til de mange hjertepatienter, og at for at tage udfordringer op og afprøve nye behandlinger. På den måde bliver vi hele tiden bedre til at behandle både de mange - og de allermest syge - hjertepatienter,« siger cheflæge Christian Gerdes i en pressemeddelelse.

Forskning på højt niveau

Afdelingens innovative forskere har gennem årene leveret en afgørende indsats i forhold til banebrydende behandlingsprincipper ved for eksempel hjerteklapsygdom, blodprop i hjertet, pacemakerbehandling og sygdomme i lungekredsløbet. Disse behandlingsprincipper medfører hvert år besøg fra udenlandske gæster, som vil lære og lade sig inspirere af personalet på Hjertesygdomme.

»Vi har altid stræbt efter at være bedst i Danmark og efter at tilhøre verdenseliten på det hjertemedicinske område. Derfor forsker vi intensivt i hjertemedicin på et højt, internationalt niveau, så vi kan hjælpe vores patienter med den rette indsats baseret på nyeste viden,« siger cheflæge Jacob Thorsted Sørensen.

Særligt hjertesygdommes mangeårige tradition med forskning fra celleniveau og dyremodeller til anvendt patientbehandling og efterfølgende studier med registerbaseret opfølgning – såkaldt translationel forskning – har været med til at sætte afdelingen på verdenskortet og har givet grobund for etablering af internationale netværk inden for såvel forskning som behandling.

Ud over Hjertesygdommes 29. plads er det værd at bemærke, at Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi er nr. 79 som den eneste danske afdeling på listen over de 150 bedste Hjerte- og Lungekirurgiske afdelinger i verden, og at Lever-, Mave og Tarmsygdomme er nr. 68 inden for deres speciale. Desuden er Lungesygdomme, Hormon- og Knoglesygdomme samt Kræftafdelingen placeret blandt de bedste inden for deres specialer.

Newsweek og analysefirmaet Statista har spurgt et panel bestående af flere end 40.000 medicinske eksperter, herunder læger, hospitalsledere og andet sundhedspersonale, om deres anbefalinger og vurderinger af forskellige hospitaler inden for deres eget speciale. Resultaterne af denne undersøgelse er derefter valideret af en global bestyrelse af anerkendte medicinske eksperter.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.