Endnu en god sæson for campingpladsen ude i skoven, midt i byen
Campingfatter og Tina Nielsen i Auning er på nippet til af afslutte en god 19. sæson. Planen er at snuppe mindst én sæson mere, og imens håber Campingfatter Bjarne Nielsen på en genoplivning af Visit Djursland
»Det er meget sjovt, for de to, der lige kørte hjemad på motorcyklerne der, hun arbejder på en fem-stjernet campingplads et sted her i Jylland. Og kvinden sagde, at hun aldrig havde set så ren og flot en plads. Hun spurgte, hvor mange gange om dagen, jeg gør rent, og så svarede jeg, at det holder jeg ikke styr på. Jeg går bare derover ind i mellem og tjekker. Det handler nok om, at her gør vi ikke rent. Her holder vi rent,« siger Tina Nielsen med et smil.
Hun og hendes mand, Bjarne Nielsen, kan langsomt begynde at puste ud efter deres 19. sæson som værter på Camp Djursland - Auning Camping.
»Det har været en fin sæson. anderledes end de to sidste år. Der har ikke været så mange danskere, men det er jo fordi, de kan komme ud at rejse igen. Til gengæld har vi haft mange nordmænd, og så også unge mennesker, som er optagede af at komme ud i naturen og holde en bæredygtig ferie.«
Vi er gode til at samarbejde på tværs af attraktioner og overnatningssteder, men vi får ikke valuta for de penge, vi sender til Visit Aarhus. Vi har tabt noget af det nære samarbejde og den platform, hvor vi kunne promovere Djursland solo.
Ikke som de andre
man behøver ikke at være den store campist for hurtigt at kunne gennemskue, at campingpladsen i Auning skiller sig ud. Her er altså virkelig rent, og ret pænt - køkkenerne er for eksempel lavet så langt fra en campingstil, som man næsten kan komme. Allerede når man ringer til pladsen, bliver man mødt af en usædvanlig telefonsvarerbesked, som i den grad og med et glimt i øjet signalerer, at tonen er som køkkener og opholdsstuer: Hjemlig, hyggelig og anderledes, end det man sandsynligvis ville finde på en fem-stjernet plads.
Manden bag svareren, Bjarne Nielsen, lægger da heller ikke skjul på, at det vigtigste for ham og Tina Nielsen er, at hele campingoplevelsen hos dem, fra man booker til man kører hjem, skal være personlig.
»Drivet for os er at give folk nogle hjertelige oplevelser i hyggelige, naturlige rammer. Vi gør meget ud af, at vores gæster ved, hvad de får. Telefonbeskeden og hjemmesiden skal give dem et billede af, at her er højt til loftet, og når de træder ud af deres biler, skal de kunne genkende stemningen og ikke pludselig blive skuffet over, at der ikke er et vandland eller ’tivoli-halløj’. Her er stille og roligt. Der er mange, der synes, at vi skal udvide og gøre alt større, men nej. På den her måde kan vi være en del af alle områder, både information, toiletter, baren og alt det andet.«
Parret kunne klemme 175 pladser ind, hvis de ville, men de har valgt, at der kun skal være 125.
»Der skal være luft og hyggelige kroge - og ikke den der fornemmelse af, at telte og campingvogne står side om side, række op og række ned. Der er så mange pladser i dag, synes jeg, der er blevet industrialiseret og mangler sjæl. Vi insisterer på, at det ikke skal ske her. «
Skidt for samarbejdet
Det er altså 19 år siden, at Bjarne og Tina Nielsen åbnede pladsen første gang. I løbet af den tid har især Bjarne involveret sig i flere erhvervsnetværk og blandt andet siddet som formand for Business Djursland. Han har derfor fulgt udviklingen for turismen tæt gennem alle årene, og da Visit Djursland for nogle år siden ’solgte sin DNA’ til Aarhus, som han udtrykker det, så mistede vi noget.
»Vi er gode til at samarbejde på tværs af attraktioner og overnatningssteder, men vi får ikke valuta for de penge, vi sender til Visit Aarhus. Vi har tabt noget af det nære samarbejde og den platform, hvor vi kunne promovere Djursland solo. Selvfølgelig er der noget rigtigt i at markedsføre Aarhus-regionen samlet, og jeg siger ikke, at vi ikke også skal være en del af det, men jeg mener, vi skal rethinke det, og spole tilbage til det strategiske samarbejde der tidligere var mellem Visit Djursland og Visit Aarhus. Jeg synes, Visit Aarhusregionen handler mere om midtjysk turisme og har for meget fokus på projekter«
Selv om Bjarne Nielsen lige nu ikke bestrider nogen bestyrelsesposter, så har han masser af holdninger til tingene. Han har meldt, at han ikke vil involvere sig i alverden igen, for der skal også være god tid til en tur på landevejscyklen, men hvor længe det holder stik, vil vise sig, for han har nemlig tilmeldt sig bestyrelsesuddannelsen via Aros Board som har har fået et spændende netværk gennem. Først går turen dog fire uger til Tenerife i oktober. Og så er det tilbage til arbejdet, for i modsætning til, hvad mange måske tror, så arbejder Bjarne og Tina Nielsen hele året. De tager ét år ad gangen, men de har allerede besluttet, at de også leverer godt værtskab på Danmarks måske hyggeligste campingplads ude i skoven midt i byen næste år sidst i april.