Ny forpagter til Ørsted Kro

Den nuværende forpagter fratræder af helbredsmæssige årsager

Artiklens øverste billede
Ørsted Kro blev i 2013 købt af byens borgere, og den kommercielle drift har siden 2015 været bortforpagtet. Privat foto.

Den folkeejede Ørsted Kro, købt af byens borgere i 2013, skal på udkig efter en ny forpagter. Kroen ejes i dag af op mod 600 aktionærer. Den er et samlingspunkt i landsbyen både til spisning for alle, fester og kulturelle arrangementer.

I en pressemeddelelse fortæller Tove Hjort Jensen, formand for Ørsted Kros Venner og Dag Kristiansen, formand for Ørsted Kro A/S, at gæster fra hele Østjylland og det øvrige Danmark siden ansættelsen af den nuværende forpagter i 2015 er strømmet til kroen. Det skyldes mad af høj kvalitet, altid lavet fra bunden. Ikke mindst stegt flæsk hver torsdag har i årevis tiltrukket titusindvis spisende gæster.

Forpagter gennem syv år

Da kroen 15. september 2013 blev overtaget af de mange lokale ejere, blev kroen drevet med en ansat bestyrer.

Siden september 2015 har den kommercielle drift været bortforpagtet til Janne Simonsen, der gennem de sidste syv år har været med til at sætte Ørsted Kro på landkortet. Aftalen med hende var oprindeligt aftalt til 10 år, men Janne Simonsen ønsker af helbredsmæssige årsager at udtræde af forpagtningsaftalen før tid. Hun er i dag 58 år, og har de sidste mange år været selvstændig, og ofte med en arbejdsuge på 80 timer. Helbredet siger desværre stop, og derfor ser Janne ikke sig selv som forpagter de næste tre år, forklarer Tove Hjort Jensen og Dag Kristiansen.

Det er aftalt med Janne Simonsen, at hun overdrager depechen til en ny forpagter ved årsskiftet 2022/2023. Kroens drift fortsætter indtil da uændret med Janne ved roret, og alle indgåede aftaler gennemføres.

Ønsker forpagter

Bestyrelsen bag Ørsted Kro har i den nuværende strategi et ønske om, at den kommercielle drift varetages af professionelle, og derfor ønskes driften bortforpagtet.

»Som frivillig bestyrelse ønsker vi ikke at stå med det daglige ansvar for driften,« forklarer Tove Hjort Jensen og tilføjer, at man ønsker at indgå en rigtig god aftale med en ny forpagter. Både med en god drift og med åbningstider, der passer til forpagteren. Endvidere kan Ørsted Kros Venner som kulturforening understøtte driften med forskellige kulturelle arrangementer.

Dag Kristiansen fortæller, at udgangspunktet for både kroen og den nye forpagter er et helt andet, end da kroen blev købt.

»Vi har en topmoderne kro med et lækkert køkken, flotte toiletter, lokaler til enhver lejlighed samt fire hotelværelser. Derudover har vi en sund økonomi. Kroen er gældfri og har en aktiekapital på 1,7 mio. kroner. Den sunde økonomi giver kroens bestyrelse en række muligheder i forhold til den nye forpagter.«

Hvis ikke det lykkes at få indgået en aftale med en ny forpagter inden årets udgang, har bestyrelsen allerede indgået aftaler med flere dygtige folk, der kan lave mad, og som kan sikre, at allerede bestilte arrangementer vil blive gennemført som aftalt.

Ny forpagter med kompetencer

Den 11 mand store bestyrelse igangsætter nu en procedure for at finde den helt rigtige forpagter til kroen. Der lægges vægt på at finde en person eller et par, der har kompetencerne inden for kokke eller tjener faget, og bestyrelsen glæder sig til at høre fra interesserede, og drikker altid gerne en kop kaffe.

Den ny forpagter skal kunne se sig selv arbejde sammen med såvel bestyrelse som et stort frivilligt hjælperkorps for at skabe en masse gode oplevelser for de mange kunder, der allerede har fundet vej til Ørsted Kro.

»Ørsted Kro skal fortsat være byens og områdets samlingspunkt både ved kulturelle og festlige arrangementer.«

ab

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.