Grenaa ligger lunt med fjernvarmen

Femtebilligste varmeværk i Danmark. Prisen sat ned fem år i træk.

Artiklens øverste billede
Direktør i Grenaa Varmeværk Søren Gertsen har for femte år i træk meldt ud om billigere fjernvarme i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Mens man mange steder i Danmark gyser over fjernvarmeprisen - især hvis der fyres med gas - så kan forbrugere tilsluttet Grenaa Varmeværk glæde sig over prisudviklingen.

Varmeprisen er flere år i træk sat ned - senest i år med 15 procent - og nu viser Forsyningstilsynets prisstatistik for 2021, at Grenaa Varmeværk er det femtebilligste i Danmark.

Den årlige fjernevarmeregning for et standardhus på 130 kvadratmeter udgør 13.041 kroner for ét år baseret på et vægtet gennemsnit af de priser, der er indberettet til Forsyningstilsynet. Gennemsnitsprisen er beregnet på baggrund af de priser, der var gældende for forbrugerne i januar 20221.

Steget i gennemsnit

Den gennemsnitlige fjernvarmepris er steget med 193 kroner svarende til en stigning på 1,5 procent.

Statistikken viser, at 112 fjernvarmeselskaber har sat prisen ned fra januar 2021 til januar 2022. Samtidig har 162 fjernvarmeselskaber sat prisen op.


50.000 kvadratmeter med solceller ved Teknologivej i Grenaa kan være med til at give billigere elpriser i Grenaa. Pressebillede

Prisstatistikken viser store forskelle på priserne på tværs af fjernvarmeselskaberne. Prisen for opvarmning af et standardhus varierer fra 7.703 kroner til 35.847 kroner årligt, hvis man beregner forskellen på priserne pr. januar 2022. Forskellen kan skyldes forskellige forhold, for eksempel, at nogle fjernvarmeselskaber har et stort varmetab i deres ledningsnet eller i højere grad er følsomme over for ændringer i prisen på konkrete typer af brændsel. Derudover kan der være væsentlig forskel på fjernvarmeselskabernes produktionsomkostninger, især afhængigt af deres anlægs- og brændselstype.

Flerstrenget succes

Grenaa Varmeværk kommer som nævnt fint ud af prissammenligningen. Det billigste varmeværk i landet ligger i Harboøre, hvor det koster 7703 kroner at opvarme et standardhus. I Grenaa må forbrugeren af med 8498 kroner for samme mængde varme - femtelaveste pris i landet.

Årsagen til det kontinuerlige prisfald for fjernvarme i Grenaa, er en flerstrenget forsyning, hvor der indgår solvarme, varmepumper, samt det meget effektive flisværk, der blev idriftsat i januar 2018.

Grenaa Varmeværk har i en stor del af 2021 målrettet arbejdet på at etablere et el-producerende solcelleanlæg på et areal på Teknologivej. Arealet, der er på 50.000 kvadratmeter, blev overtaget af Norddjurs Kommune 1. november i 2020.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.