Katelenas Café i Bønnerup vil noget andet

Ligesom havnen har den nye café også noget autentisk og ganske særligt over sig.

Artiklens øverste billede
Kate Sørensen i maleriske omgivelser på caféens hyggelige terrasse. Foto Mogens Greve

På hver sin måde er et besøg ved havnens fiskemand og i Bønnerups nye café oplevelser, der er værd at køre efter.

Begge er noget ganske særligt, og begge prioriterer smagfulde oplevelser, der ikke ligefrem er hverdagskost i det tyndt befolkede vandkantsdanmark.


Caféens køkken er i etagen under Kate Sørensen. På begge etager er der mulighed for udvidelse af serveringsområdet. Foto Mogens Greve

Mødtes i Bønnerup

Bag Katelenas Café står veninderne Kate og Lene.

Kate bor 100 meter fra caféen, mens Lene deler tiden mellem København og Bønnerup.

»Jeg har været i branchen, siden jeg var 13 år,« fortæller 51-årige Kate Sørensen, der er født og opvokset i Bønnerup.

»Mens mor var restauratør på Restaurant Kattegat her i Bønnerup, var min søster og jeg tjenere og min bror og halvbror kokke. I dag er min bror restauratør på Kattegat.«

Kate og Lene mødte hinanden, da Lene også blev tjener på Restaurant Kattegat.

Bor i København og i Bønnerup

»Jeg er født og opvokset i Rimsø,« fortæller Lene Stiil i telefonen på cafébordet, hvorfra Kate har ringet hende op i København.

Hun købte for et par år siden sin fars hus i Bønnerup og bor nu skiftevis der og i København.

»Men jeg ER jyde, selv om jeg har boet i København siden slutningen af 90’erne.«

Lene er medstifter af Allergycertified ApS, der har kunder over det meste af verden.

»Meget af arbejdet foregår ved computeren, så det kan jeg også sidde med i Bønnerup.«

Sammen igen

Tilbage i tiden arbejdede Lene for kokken Claus Meyer, inden han blev rigtig kendt.

»Han sagde altid, at vi ikke skal tilbyde kunderne det, de tror, de gerne vil have – men det der smager godt, og som vi ved, at de gerne vil have.«

Og det er lidt det, Lene og Kate nu har fundet sammen om.

»Det er sjovt igen at arbejde sammen med Kate, og vi mente begge, at Bønnerup manglede et sted med god kaffe, hjemmebagte kager og sandwich og smørebrød lavet helt fra bunden.«

Laver det hele selv

Lige på nær croissanten er det virkelig alt, der er hjemmelavet – fra mayonnaise, pesto og remoulade til ærtepure, brød, tunsalat og friskpresset juice.

»Vi takkede nej til leverandørens tilbud om at købe billig og tilberedt kylling til vores sandwich. Vi køber økologiske fileter og marinerer selv. Vi laver det fra hjertet – med hænderne.«

Og blandt andet jordbær, rabarber og fisk købes lokalt.

Vi laver det fra hjertet – med hænderne.

»Vi har selv plantet hindbær og tænker på højbede, bistader og vores egen gin.«

Kate har opfundet sin egen hindbærsnitte.

»Katelina snitte kalder vi den. Den vinder garanteret årets pris som bedste snitte – når nogen en dag udskriver den konkurrence.«

Og så var det ved tiden at afbryde telefonforbindelsen til København.

Brødudsalg i weekenderne

»Bønnerup er heldig med de gode tilbud på og omkring havnen. Vi gør det bare lidt anderledes.«

Nu er det Kate, der fortæller.

»Vi har været på inspirationstur i København for blandt andet at smage forskelligt smørebrød og finde gode idéer.«

Kate og Lene bager selv og håber, at brødudsalget fredag, lørdag og søndag bliver lige så populært som fiskemandens fisk.

»Vi prøver at lave alt lidt bedre end det normale. Vi serverer det, vi selv kan lide. Der er sjæl i det det – også i kyskagerne.«

 Der er sjæl i det det - også i kyskagerne.

Åbningstiden tilpasses kunderne

Planen er at holde åbent fredag, lørdag og søndag hele året – på nær et par vintermåneder.

Og så ellers stikke fingeren i jorden og tilpasse åbningstiden hen ad vejen.

»Vi har aftaler med tre unge og to over 18 år om hjælp i højsæsonen.«

På den anden side af sommeren inviteres Bønnerup måske til regelmæssige temaaftener med spisning.

»Lige så længe kunderne bliver ved med at besøge os, er vi klar til at holde åbent. Det gælder også, selv om vi så skal tidligt op og bage.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.