HATS gearer op til drama i Norddjurs Vest

HATS overtager dramaundervisningen i Norddjurs Vest i regi af Kulturskolen Norddjurs

Artiklens øverste billede
John Pedersen, teaterselskabet HATS' ukronede direktør, iført og omgivet af nogle af HATS' kostumer og rekvisitter. Foto: Anette Bonde.

»Børn og unge har masser af ideer. Vi skal hjælpe dem med at finde et udtryk inden for de forskellige genrer, men de kommer til at præge indholdet ud fra deres egen verden.«

Det er udgangspunktet for dramaundervisningen, som HATS (Hevring Amatør Teater Selskab) til efteråret tilbyder i regi af Kulturskolen Norddjurs, og ordene er John Pedersens, teaterselskabets direktør og utrættelige dynamo.

Kulturen op af HATS’en

Hevring Amatør Teater Selskab, i daglig tale kaldet HATS, går ikke ad vejen for et godt initiativ, der har med kultur at gøre. Teaterselskabet kan trække friluftsspil op af ’hatten’, koncerter, dramakurser, fester, forlagsvirksomhed, gøgl, kæmpe gratis kaffebord for kommunens pensionister med suveræn underholdning og meget mere. HATS stiller gerne op, når lejlighed byder sig, senest ved Landbrugsmessen, hvor eventyr og lirekassemusik gik op i en højere enhed i HATS-teltet. Til Heksefesten i Allingåbro kan man også vente sig finurligheder fra HATS’ hånd.

Nu gearer teaterselskabet op, idet Kulturskolen Norddjurs har allieret sig med HATS til at stå for dramaundervisningen i den vestlige ende af Norddjurs i den kommende sæson.

»Det glade budskab«

John Pedersen fortæller, at dramaundervisningen i den del af kommunen skrantede sidste år, og det gælder nu om at skabe fornyet interesse om drama og teater.

»Børn og unge skal have en chance til at opleve glæden ved kreativ udfoldelser. Så nu tager jeg og en anden fra HATS rundt på de lokale skoler og udbreder det glade budskab,« smiler han.

Han understreger, at der tages udgangspunkt i børnene og de unge selv.

»Det er deres interesse og lyst til at prøve kræfter med skuespil og dramatiske genrer, der skal være drivkraften. Dem, der kommer med her, bliver en del af et kreativt fællesskab, hvor vi tager hensyn til hinanden. Og der er plads til alle.«

Tilbud om teaterprojekt

John Pedersen har ansvaret for undervisningen, og han har allieret sig med en række garvede gæstelærere. Det er blandt andet dramaturg Lisbeth Weitemeyer, musiker Lars Erik Quortrup og kirkesanger Orla Pedersen. Derudover vil han trække på nogle af de særdeles erfarne amatører fra HATS’ egne rækker.

Deltagerne i dramaskolen får ikke alene undervisning, men de får også mulighed for at udfolde det på scenen i HATS regi. Til efteråret starter prøverne nemlig på forestillingen »Askepot og drømmeprinsen« med dramaturg Lisbeth Weitemeyer som projektleder. Her vil de få tilbud om at være med.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.