Kom med ideer til vådområdet i Allingådalen

Borgermøde om nye initiativer i vådområdet mellem Fløjstrup og Øster Alling.

Artiklens øverste billede
Der er blevet lavet en forbindelse mellem to eksisterende markveje i engen, så man nu kan gå en runde ude i vådområdet på cirka tre kilometer. Privat foto.

Skal der være flere stier i ådalen? Og hvad med et fugletårn og shelterly? Eller en gangbro over åen? En landgangsbro for kajakker? Og vil du gerne høre om de overvejelser, der er i samarbejde med kommunen om køb af jordlodder til rekreativ brug omkring første sø/paddehul nær Ådalsvej, herunder muligheder for etablering af ny bådebro, “krabbe”-bro, shelterly og bordebænke.

Landsbyklynge udvalget under Øster Alling Borgerforening inviterer til borgermøde for borgere med tilknytning til ådalen mellem Fløjstrup og Øster Alling. Det er onsdag 20. april klokken 19.30 i Øster Alling forsamlingshus.

Der vil også være en kort orientering om Aquadjurs-søen ved Mejerigrunden.

Naturgenopretning og landsbysamarbejde

I efteråret 2020 blev en arbejdsgruppe under Borgerforeningen i Øster Alling nedsat, efter at have fået bevilget midler til fremme af samarbejdet mellem landsbyerne i området fra Norddjurs kommune.

Sideløbende med dette blev der i perioden 2018-2020 gennemført et stort natur-genopretningsprojekt med henblik på at mindske kvælstofudledningen til Allingåen. Det indebar blandt andet, at man fjernede dræn og afvandingskanaler, og etablerede fem små søer som paddehuller.

Arbejdsgruppen besluttede derfor at anvende midlerne til et pilotprojekt, som skulle lægge til grund for etablering af et rekreativt område i det nye vådengeområde mellem Vester Alling og Øster Alling - omkring Allingåen.

Målet var blandt andet at undersøge mulighederne for rent fysisk at forbinde landsbyerne der grænser op til Allingåen via stisystemer eller udbygning af de eksisterende markveje. Pilotprojektet åbnede også op for at etablere rekreative muligheder i det nye vådområde mellem Øster- og Vester Alling samt Liltved.

Gåtur ad markveje

I forbindelse med EU-projektet opkøbte Landsbrugsstyrelsen en del jordlodder, men langt størsteparten af engområdet ejes dog stadig af egnens landmænd. Derfor er det en forudsætning at der er et godt samarbejde med lodsejerne, fastslår Anna Grete Christensen fra arbejdsgruppen.

I samarbejde med Norddjurs kommune og lodsejer Jens Bagger, er der på nuværende tidspunkt blevet lavet en forbindelse mellem to eksisterende markveje i engen, så det nu er muligt at gå en runde ud i området med start fra Ådalsvej og til den østlige ende af Hovedgaden i Øster Alling. Det er en tur på cirka tre kilometer.

»Det er vores indtryk at stien benyttes rigtig meget, og der lægges ofte flotte billeder af fugle og landskabet ud på Øster Allings Facebook side,» fortæller Anna Grete Christensen.

Stiforløb ved regnvandsbassin

Der er flere planer på tegnebrættet. Aqua Djurs har i 2021 anlagt et nyt regnvandsbassin lige nord for Øster Alling, hvor der ligeledes er planer om etablering af stiforløb og et rekreativt område.

Anna Grete Christensen og resten af arbejdsgruppen håber på et rigtig godt fremmøde til borgermødet med både lodsejere og alle andre borgere i området, der har interesse for naturen og mulighederne i Ådalen / vådområdet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.