Auning Camping får nyt navn
"Campingfatter" er dog stadig den samme, og åbner pladsen 29. april. Dermed er der lagt an til endnu en sæson, hvor gæster kan campere ude i skoven – midt i byen.

»Vi er ikke en typisk campingsplads. Det er helt sikkert.«
På en blæsende dag i Auning sidder Bjarne ”Campingfatter” Nielsen bag receptionsskranken, og reflekterer over campingpladsen nylige navneændring. Eller nærmere nyt navn i det gamle navn, som han siger. Auning Camping har nemlig ændret navn til Camp Djursland - Auning Camping.
»En typisk campingplads er jo mange gange også et slags resortområde, hvor man kan være en uge uden at bevæge sig udenfor pladsen, fordi der er alt, hvad man skal bruge indenfor huset fire vægge. Det har aldrig været vores ide.«
Auning Camping har ifølge Bjarne Nielsen altid forsøgt på at være en hyggelig, naturlig base, der, i kraft af sin beliggenhed, har alt hvad hjertet begærer af oplevelser inden for 30 minutters afstand.
»Ideen har altid været, at når man har været ude, så kommer man hjem til campingpladsen, slapper af og nyder naturen og atmosfæren og hyggen i at være på campingpladsen.«
Som at være hjemme

Campingfatters campingplads er en base; en camp – deraf det nye navn. Navnet opstod i forbindelse med optagelserne til en promoveringsvideo for pladsen, hvor en Bjarne Nielsen og en ven, snakkede om, hvad campingpladsen egentlig udbyder.
»Folk elsker at komme tilbage, fordi vi netop ikke er den typiske campingplads. Derfor besluttede vi at gå all in og skifte navn.«
Bjarne Nielsen og husturen Tina har drevet campingpladsen siden november 2003, men pladsen har ligget der siden 15. april 1960. Campingfatter ser dog ikke den store forskel på at drive campingplads i Auning i forhold til alle mulige andre steder i landet. Rammerne skal selvfølgelig være til stede, men forskellen er i sidste ende, hvordan man driver det.
Vi har fra første dag haft en aftale om, at vi efter hver sæson er slut, sætter os ned, kigger hinanden i øjnene og spørger, om vi skal gøre det igen næste år. Vi tager et år ad gangen. Det gør vi altid. Den dag vi ikke længere kan mærke, at vi har hjertet med i det, jamen så skal vi ikke være her.
»De pladser jeg kunne huske tilbage fra 70’erne og 80’erne.. Der var sjæl og atmosfære og det hele behøvede ikke at gå så stærkt. Det var blevet meget erstattet af den her trend med at det hele skulle være stort og smart og resort-agtigt.«
Det var ikke noget, de dyrkede, når de var afsted. Det handlede om at være sammen og have nogle basale rammer, der var i orden og så ellers hygge sig. Det er blevet idegrundlaget for deres egen campingplads.
»Vi ville gerne skabe det der åndehul med sjæl og atmosfære, som vi syntes, der blev mindre og mindre af. Vi vil gerne have, at det skal være som at komme hjem til familien, når folk kommer her. Jeg tror på, at det også er derfor, at vi har gæster, der, ligeså snart vi åbner vores online-systemer, jamen så ruller de første bookinger ind.«
Fuldtids campingfatter

Bjarne Nielsen har hænderne skruet ordentligt på, og har selv bygget det meste på pladsen. Lige fra hus, til bar og til de nye toilet- og badefaciliteter. Hvert år 16 ud af de 18 år de har været der, har han renoveret. Campingpladsen er familiens hjem- og arbejdsplads, og det er en kombination familien på alle måder er vild med.
»Vi bor i midten af pladsen, fordi vi har lyst til at være en del af pladsen. Hvis det nogle gange bliver lidt for meget, går vi jo bare ind til os selv.«
Lysten til at være en del af pladsen var også det, der i sin tid skabte navnet campingfatter. I branchen har betegnelsen for dem, der driver campingplads altid været lejrchef. For Bjarne Nielsen handlede det dog mere om livsstil end om en jobtitel. Derfor kaldte han sig selv campingfatter, og oprettede domænet campingfatter.dk.
»Det navn har bredt sig som ringe i vandet, og det er der andre, der er begyndt at kalde sig rundt omkring. Det synes jeg bare er fedt, for det betyder jo, at der er nogle, der synes, det er fedt, det vi laver. Og som jeg siger: de er jo ikke mig.«
Det med at være campingfatter handler for Bjarne Nielsen om, at være den man er på godt og ondt.
»Jeg er også et almindeligt menneske, og det oplever gæsterne også. Der er gode dage, og der er dårlige dage. Jeg gider ikke at tage en facade på. Jeg gider ikke at gå og smile, hvis det ikke er autentisk, så går jeg bare ind til mig selv i stedet.«
Campingfatter er dog frem for alt, ham man altid kan regne med, hygge med og snakke med, understreger han.
Et år ad gangen

Bjarne Nielsen nyder på alle måder tilværelsen som campingpladsejer, men ingen siger, at det kommer til at vare for evigt.
»Vi har fra første dag haft en aftale om, at vi efter hver sæson er slut, sætter os ned, kigger hinanden i øjnene og spørger, om vi skal gøre det igen næste år. Vi tager et år ad gangen. Det gør vi altid. Den dag vi ikke længere kan mærke, at vi har hjertet med i det, jamen så skal vi ikke være her.«
Når og hvis den tid kommer står det allerede klart, at der ikke skal være campingplads på Reimersvej længere.
»Vi fik muligheden i 2013, da der skulle laves nye kommuneplaner, for at byde ind på at få lagt det om, så pladsen kan bruges som beboelsesområde i stedet for. Det fik vi i 2014, så siden da har vi haft muligheden for at udlægge til parcelhusgrunde, hvis vi vil.«
I samme ombæring fraskrev de sig muligheden for at sælge det videre som campingplads. Parret ved dog ikke om de selv ville blive boende, når og hvis pladsen en dag bliver omdannet til beboelsesområde.
»Jeg har det lidt sådan, at når jeg først lukker et kapitel, vil jeg gerne åbne et nyt. Jeg har svært ved at sige, at jeg stadigvæk er der, hvor jeg lige har drevet virksomhed i så mange år bare på en anden måde. Så længe det her er fedt, og kommer fra hjertet, så er det det. Den dag det ikke er det længere, så skal vi videre.«
Pladsen havde 60 års jubilæum 15. april 2020. Planerne om et stort jubilæumsarrangement blev dog spoleret af corona. I 2023 har Auning Camping deres eget 20 års jubilæum.
»I sidste ende afholdte vi en coronavenlig version af arrangementet, så selvfølgelig skal vi holde et eller andet, når vi når til ”vores eget” jubilæum, men igen: der er lang tid til. Der kan ske meget inden da.«
Campingpladsen åbner 29. april og lukker ned igen 11. september.
»Til den tid plejer det at passe med, at vi også har fået nok af gæsterne,« siger campingfatter med et smil.