1 mio. kroner skyllet ned med snaps: Lotto-vinder realiserede sin farfars drøm

Første juledag kunne barnebarnet - en pensionist fra Aarhus - fejre sin Lotto-gevinst præcis, som hans farfar havde ønsket det.

Artiklens øverste billede
De fleste vælger nok champagne, hvis de skal fejre en stor Lotto-gevinst, men for en pensionist fra Aarhus var farfaren skyld i, at der blev skyllet efter i snaps. Arkivfoto.

Champagne er som oftest den drik, man tyer til, når man skal fejre noget. Men for et pensioneret ægtepar i Aarhus skulle Lotto-million skylles ned med en helt særlig flaske snaps.

Manden, som Danske Spil har talt med, er nemlig indehaver af en halv flaske Linje Aquavit, der er gået i arv fra hans farfar, der var sømand.

I 1958 besluttede han at gemme resterne af snapsen til den dag, han vandt i Lotto. Linje Aquavit er kendt for at blive lagret på sherry-fade over en mere end fire måneder lang rejse rundt om jorden, hvor snapsen passerer Ækvator, og farfaren fik snapsen af sin lillebror, der var med ombord et af skibene.

»Min farfar sagde dengang, at den flaske skulle ikke drikkes før den dag, han vandt i Tips, som Lotto jo hed dengang. Så den har stået i et lille træskab siden da,« forklarer det Lotto-vindende barnebarn.

Tredje generation blev lykkens generation

Snapsen gik i arv til sønnen, og da han døde i 2008 uden at have vundet den store gevinst, gik snapsen og tilhørende tradition videre til den Lotto-vindende midtjyde.

Tredje generation skulle så vise sig at være lykkens generation, da ægteparret første juledag pludselig stod med en gevinst på en million skattefrie kroner.

»Skæbnen ville jo, at det lige netop var der, vi skulle vinde, for anden juledag stod vi og skulle til julefrokost hos min søster. Så der tog jeg selvfølgelig flasken med, som vi nu endelig kunne drikke sammen og fejre at det, som min farfar forudså, endelig skete.«

Snydt på bunden af flasken

Da han sammen med søsteren nåede snapsens bund, gemte der sig dog endnu en overraskelse for midtjyden. Linje Aquavit noterer nemlig årstal og skib, der har lagt lastrum til rejsen over Ækvator-linjen, og her gemte sig et helt andet årstal, end familien forventede.

»Der stod 1976 i flasken, griner midtjyden og fortsætter: Så der er jo noget der tyder på, at min farfar alligevel ikke helt har kunnet styre tørsten. Men alle har jo kendt til den her historie, så den er åbenbart blevet skiftet ud med en ny halv flaske i al hemmelighed.«

Det Lotto-vindende ægtepar er pensionerede og har, hvad de skal bruge, så pengene går til at forsøde familiens tilværelse.

»Vi har det ganske udmærket, så vi har valgt at bruge pengene på vores datter og svigersøn, så de kan få renoveret deres hus, og så skal vi rigtig forkæle vores børnebørn. Det er jo rart at kunne give noget væk, mens man har en varm hånd.«

De har startet en ’tips-klub’ med datter og svigersøn, så traditionen kan fortsætte i familien.

»Vi spiller sammen fra nu af, og så skal vi selvfølgelig have en ny, halv flaske Linje Aquavit, som kan gå i arv, indtil vores familie forhåbentlig vinder en af de store gevinster igen,« lyder det fra Lotto-vinderen.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.