Nørager får ny købmand

Carsten Jensen takker af efter 15 år som købmand i Nørager. Det er dog et velkendt ansigt i byen, der tager over, og den gamle købmand er glad for, at der kommer friske kræfter til.

Artiklens øverste billede
Carsten Jensen har boet i Nørager hele sit liv, og har drevet købmandsbutikken i 15 år. Det er dog slut fra første april. Foto: Mark Sigetty Bøje

Det har længe været planen, at Carsten Jensen skulle stoppe som købmand i Nørager. Nu er det så officielt. Den første april er det slut.

»Jeg har drevet købmand i 15 år her. Jeg overtog den efter at beboerforeningen næsten lukkede butikken. Så har vi drevet den i anpartsselskab lige siden, og det er bygningerne og det hele. Jeg ejer det jo i et selskab i dag,« fortæller Carsten Jensen.

Som Folkebladet kunne meddele i november, er der nu lavet om på det. Byen har oprettet Nørager Invest, som køber bygningerne, og lejer dem ud til den nye købmand.

»Nørager Invest er noget, vi har lavet for at bevare vores købmand for, at det bliver nemmere for den nye købmand at tage over, men også fordi, at det er noget, vi gerne skulle kunne udnytte til andre ting i byen måske.«

Mere end 120 forskellige indskydere har været med til at samle omkring 1,6 millioner samlet ind, så fremtiden nu er sikret for byens købmandsbutik.

Den nye købmand i Nørager bliver Maja Steen, der har arbejdet i butikken i snart et årti. Arkivfoto.

Slidt op

Overdragelsen har været længe undervejs. Allerede for to år siden besluttede Carsten Jensen, at han ville sige stop. Det har bare været et spørgsmål om timing.

»Jeg er slidt op. Ikke fysisk, men herinde,« siger han, og peger på sin pande, og fortsætter. »Så ringede jeg til kæden, og spurgte, om vi kunne sætte det til salg eller finde en ny købmand på en eller anden måde.«

Carsten Jensen har boet i Nørager hele sit liv. Han vil ikke sige, at butikken er som et barn for ham, men det er tæt på. Det har i hvert fald været vigtigt for ham at give den rigtigt videre. Han vil dog fortsat være at finde i butikken. Han føler nemlig et stort ansvar for butikken. Det er nemlig afgørende for mindre byer som Nørager, at der er en købmand.

»Jeg er ansat af den nye købmand som almindelig ansat, så jeg fortsat kan hjælpe lidt til. Det betyder dog, at jeg har fri, når jeg har fri. Man er jo købmand 24 timer i døgnet. Det er jo et stort ansvar. Hvis der sker noget, så er det jo mig, der står med ansvaret i sidste ende.«

Det ansvar hviler nu på den nye købmand, der dog har masser af erfaring.

Nye, men velkendte kræfter

Den nye butik i Nørager skal drives af Maja Steen, der ikke vil være et ukendt ansigt i butikken, hvor hun har været ansat i snart ti år. Det har da også længe været planen, at hun skulle tage over.

»Hun gav udtryk for, at hun gerne ville være købmand, men ikke før hendes børn begyndte i skole. Det var der så halvandet år til dengang. Jeg sagde til hende, at hvis hun gerne ville det, så ventede jeg gerne på den rigtige købmand. Og det synes jeg hun var. Hun er den rigtige til at tage over.«

Maja Steen driver, ifølge Carsten Jensen, allerede det meste i butikken, og han er glad for den løsning de er kommet frem til både med hensyn til den nye købmand og med hensyn til Nørager Invest.

»Det er en god løsning, at det er byen, der har købt bygningerne. Det vil sige, når Maja en dag synes, at hun har lagt nok kræfter i stedet her, så er det nemmere det til den tid kun handler om at få en ny ind. Uden at det kræver kapital til at overtage bygningen. Det er også derfor vi har gjort som vi har.«

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.