Arrangører vil lave ny version af madmarked i Fjellerup

Julivejret gav store udfordringer for Borddjurs Thomasminde, men arrangører er alligevel nået i mål med flere succeskriterier

Det var ikke uden udfordringer, at fødevaremarkedet Borddjurs ved Thomasminde i Fjellerup blev afviklet i juli måned.

Først forløb det ikke helt politisk gnidningsfrit at få godkendt projektet. Hertil kom coronasituationen, mens sommervejret i juli bestemt heller ikke viste sig fra sin fineste side. Alligevel er det med særdeles positive øjne, at arrangørerne Morten Grene og Allan Thallaug ser tilbage på første udgave af Borddjurs.

”Jeg synes, vi lykkedes rigtig godt med mange af de ting, vi satte projektet i søen for. Vi har i hvert fald solgt for en halv million kroner af lokale råvarer, og så er vi lykkedes med at skabe nogle relationer mellem nogle af de små fødevareleverandører og restauranterne, og det var faktisk vores primære succeskriterie,” evaluerer Morten Grene.

Stor opmærksomhed

Han driver til dagligt Thorsager Forsamlingshus, mens makkeren Allan Thallaug driver tre restauranter i Aarhus.

Et af hovedformålene med fødevareprojektet Borddjurs var således at skabe netværkstråde mellem leverandørerne og aftagerne - i mange tilfælde restaurationer - men også at skabe mere opmærksomhed om de små lokale fødevareleverandører og på den måde bidrage til turismen. Det er lykkedes, vurderer Morten Grene.

”Vi har haft rigtig mange mennesker inde på vores Facebookside, hvor mere end 20.000 har set vores videoer. Vi har været udfordret på vejret, så nogle dage har der været 500 mennesker igennem hos os ude i Fjellerup, og andre dage har det været flere og færre. Det har været en stor succes, som har bidraget med noget nyt til Fjellerup. Vi synes, vi har et produkt, der oser af turisme, som vi er rigtig glade for, at folk har taget godt imod,” konstaterer Morten Grene.

Borddjurs version 2?

Arrangørerne er lige nu i gang med at lægge sidste hånd på evalueringen af projektet. Den skal indgå i beslutningsprocessen, om der næste år skal være en ny udgave af Borddjurs i Fjellerup.

”Vi synes på mange områder, det var det rigtige sted at være. Vi tilbød blandt andet sanketure i området og fællesmiddage, som var velbesøgte. Det bragte en masse positivt med sig. Vi kan godt se det sted udvikle sig endnu mere, så vi håber på, der er et grundlag for et fornyet samarbejde,” lyder det fra Morten Grene.

Det er fra politisk side, det skal besluttes, om Borddjurs er et koncept, der er kommet for at blive. Før sommerferien var det formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Else Søjmark (S), der var politisk motor bag projektet. Hun ser indtil videre også positivt på en fortsættelse.

”Som jeg også har sagt i kommunalbestyrelsen, så er det at få noget liv i området en del af vores strategi med Fjellerup Strandliv, så jeg synes, det har været et spændende projekt, som der sikkert kan udvikles videre på. Jeg afventer dog den evaluering, der kommer fra arrangørerne - det var en del af den bevilling, de fik - og så må vi drøfte det i udvalget for at se, om der er et fundament at køre videre på,” lyder det fra Else Søjmark.

Projektets fremtid kommer således til at indgå i den politiske debat i løbet af efteråret.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.