Flere overnatter på Djursland

Alle kommuner i Aarhusregionen har i 2021 oplevet fremgang i antal overnattende gæster i forhold til sidste år. På Djursland har godt 200.000 flere besøgende taget en overnatning i forhold til sidste år.

Artiklens øverste billede
Djursland har blandt andet med sin unikke natur meget at tilbyde, og det bliver belønnet af turisterne. Foto: VisitDjursland, Niclas Jessen

Der har været run på sommerhuse, campingpladser, kroer og hoteller på Djursland i anden halvdel af 2021.

Det viser nye overnatningstal, som dækker til og med november. Og fremgangen gælder hele Aarhusregionen. Sammenlignet med samme periode sidste år har alle otte kommuner i turistdestinationen haft flere overnattende gæster, og samlet har over en halv million eller 15 procent flere overnattet i Aarhusregionen i 2021.

Alle dele af turisterhvervet har knoklet for at skabe en positiv udvikling i en svær tid med corona. Den opgave er lykkedes, og den succes skal vi bygge videre på nu.

Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus

Unik natur

»Djursland har med sin unikke natur, strande, dyreparker, forlystelsesparker og museer så meget at tilbyde, og derfor er det rigtig dejligt, at det bliver belønnet af turisterne. Alle dele af turisterhvervet har knoklet for at skabe en positiv udvikling i en svær tid med corona. Den opgave er lykkedes, og den succes skal vi bygge videre på nu,« siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

2021 startede og sluttede ellers ikke særlig positivt med nedlukning, corona-restriktioner og lave overnatningstal, men en god sommer og et travlt efterår har vendt udviklingen. På Djursland har 12,9 procent flere besøgende overnattet i Norddjurs Kommune og 8,1 procent flere i Syddjurs Kommune. Stigningen lyder på godt 200.000 flere overnatninger på Djursland.

Velkomstteam

De mange turister har også betydet travlhed for VisitAarhus’ velkomstteam, som med deres mobile turistinformation kommer ud til turisterne på Djursland og i Søhøjlandet, Randers og Aarhus.

I hele destinationen har velkomstteamet været i kontakt med over 76.000 turister i løbet af sommeren 2021. I 2020 lød det tal på godt 36.000. Så også her er der tale om en stor stigning, som dog også skyldes, at åbningstiderne er udvidet, og det mobile velkomstteam på Djursland først startede i 2021.

Bedre end 2019

Ikke nok med at overnatningstallene for 2021 er bedre end 2020.

Samlet er Aarhusregionen også i plus i forhold til 2019, som var det sidste “normale” år uden corona.

2021 har til og med november budt på 5,4 procent flere overnatninger sammenlignet med 2019. Den udvikling er primært båret af feriehuskommunerne, som de danske gæster er valfartet til. Syddjurs og Norddjurs Kommuner har oplevet en markant fremgang i forhold til 2019, og det er nok til samlet at trække hele Aarhusregionen op.

»De positive overnatningstal betyder, at der er skabt jobs og omsætning på både attraktioner, restauranter, museer, overnatningssteder og i butikker i hele destinationen. Det er værd at glæde sig over. Men der ligger også en meget stor opgave i 2022 i at fastholde de danske gæster for tredje år i træk og samtidig genvinde de internationale ferie- og erhvervsturister,« siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Det er især de danske gæster, som bærer den positive udvikling. Aarhusregionen er for andet år i træk den destination i Danmark, der har haft flest danske sommergæster.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen