Lokalfodbolden efterlyser unge fodbolddommere

#Ungsyddjurs tilbyder vordende fodbolddommere blandt piger og drenge et gratis dommer-grundkursus

Vi kender alle tilråbene til manden eller kvinden i sort på en fodboldbane: ”Ud med dommeren, han/hun har lort i lommer’n” eller de mere subtile som: ”Jeg udtaler mig principielt ikke om dommere. Specielt ikke ham her.”

Never mind. Fodboldens sprog og univers er noget helt for sig selv, og alle os, der elsker miljøet og har en livslang kærlighed og passion for det fantastiske spil, ved godt, at de til tider hårdkogte kommentarer til manden i sort i de fleste tilfælde er glemt, når kampen er slut, og alle involverede er kølet ned igen.

Fodbolden ville også være ilde stedt uden dommere, både på de lokale arenaer weekend efter weekend og på de store fodboldkatedraler verden over.

Lokalt fattes de jyske fodboldklubber lige nu dommere, og derfor har DBU Jylland i samarbejde med de jyske fodbolddommerklubber igangsat et dommerrekrutteringsprojekt, primært med fokus på at få de jyske fodboldklubber til at hjælpe med at skaffe dommere.

”Udfordringen med at skaffe nye dommere er ikke af nyere dato. Men den er blevet mere og mere mærkbar i de senere år. For eksempel har vi alene i Djurslands Fodbolddommer klub i 2019 haft et medlemsfald på 10 dommere,” fortæller Poul Johan Christensen, Djursland Fodbolddommerklub.

Han har selv været dommer i mange år og er fortsat aktiv på de lokale baner.

Gratis dommerkursus

Der er efterhånden godt plads på hylden med aktive dommere på Djursland, og det betyder store udfordringer med at opfylde de lokale fodboldklubbers behov for dommere på alle mulige tidspunkter af døgnet.

Dagens fleksible arbejdsmarked gør, at der bliver spillet mange kampe i midtugen. Weekendkampe alene hører fortiden til. Men nu lysner det måske,

for Syddjurs Ungdomsskole, #

Ungsyddjurs,

har taget tråden op. #

Ungsyddjurs

er klar med et gratis dommergrundkursus til alle piger og drenge i alderen 15-18 år. Du skal være fyldt 15 år for at kunne være med.

Tilbuddet gælder alle i aldersgruppen, og det vil dommerklubben, i samarbejde med DBU Jylland følge op på ved at lave en kampagne i boldklubberne.

Der er plads til 20 vordende dommere på kurset. Thomas Esbøl Nielsen, områdeleder i #Ungsyddjurs, er primus motor på projektet. Han kender fra egen krop godt til fodboldens brogede verden.

Skal - skal ikke?

Med to kursusdage plus en eksamensformiddag er det nemt og overskueligt at koble sig på uddannelsen.

”Du får erfaring med at kommunikere, lede og tage ansvar samt løse konflikter. Og så så får du et superfedt fritidsjob,” fortæller #Ungsyddjurs i den fine brochure som er rundsendt til de lokale klubber og uddelt i #Ungsyddjurs-regi.

Når du er færdig med kurset, får du mulighed for at dømme kampe. Aflønningen pr. kamp er 150 kroner.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.