Her kan man finde nye venner og godt selskab nytårsaften

410.000 danskere bruger det digitale mødested, Boblberg.dk, til at få en ny omgangskreds. Især til nytår er der stor efterspørgsel på godt selskab.

Artiklens øverste billede
Aarhusianske Morten Lorentzen synes, det er skønt, at man på Boblberg kan møde ligesindede og få nye venskaber. Pressefoto

Bolberg.dk er en digital platform med 410.000 brugere, som der leder der efter nye venner eller bare nogle at holde jul eller nytår sammen med. Gruppen drives i et strategisk samarbejde med Røde Kors.

Og netop på denne tid af året er der stor aktivitet. Dels fordi mange leder efter nogle at dele julen med men i endnu højere grad fordi, folk ønsker sig godt selskab til nytår. Derfor har platformen i år etableret gruppen Nytårsvenner.dk.

»Rigtig mange søger efter venner at holde jul med, men endnu flere søger i de sidste 14 dage af december faktisk nogle at holde nytårsaften sammen med. Derfor har vi samlet denne gruppe,« siger Nikolaj Stæhr, der er medstifter af Boblberg.

7.500 danskere har allerede tilsluttet sig, hvilket understreger behovet for en platform, hvor man kan finde nogle at fejre nytår sammen med. Grundene til hvorfor man søger et nytårsfællesskab, er mange.

Nogle vil blot møde nye mennesker. Nogle søger efter andre familier med børn for at give dem et godt og uforglemmeligt nytår. Andre bor alene og mangler måske kontakt til familie og venner.

Og ikke mindst er der dem, som bare gerne vil åbne deres hjem til gavn for dem, der står udenfor fællesskabet.

»Vi er overvældet over tilslutningen og behovet for at finde fællesskaber til nytår. Allerede nu er tallet rekordhøjt, og vi forventer en voldsom stigning særligt mellem jul og nytår,« siger Rasmus Stæhr.


Ny aarhusianer fik en ven

En af brugerne er 30-årige Morten Lorentzen fra Aarhus. Han tænkte, at det Boblberg.dk var en oplagt mulighed til at finde nye bekendtskaber, da han for et par år tilbage var flyttet fra København til Aarhus, men stadig ikke rigtigt havde fået udvidet sin omgangskreds.

Og han kom i kontakt med en anden ung tilflytter, som har fuldtidsarbejde, bor begge alene log er single efter at have været i et forhold.

»Dennis tog først kontakt til mig og skrev, at han også var kommet ud af et forhold, og at han gerne ville mødes. Vi skrev sammen i et par dage. Efter en måneds tid tog jeg initiativ til at spørge, om vi skulle ses. Og det gjorde vi så,« siger Morten Lorentzen.

Det er altid lidt spændende, når man skal mødes med én, som man ikke har mødt før.

Det gik stille og roligt, og de fik en øl og spiste aftensmad sammen. De snakkede om det, der fylder i hverdagen med bl.a. arbejde, fritid, hobbyer, tidligere forhold og generelt havde de bare en rigtig god mandesnak.

Rigtig mange søger efter venner at holde jul med, men endnu flere søger i de sidste 14 dage af december faktisk efter nogle at holde nytårsaften sammen med. Derfor har vi samlet nytår.dk-gruppen.

Nikolaj Stæhr, medstifter af Boblberg

En god mandesnak

Morten Lorentzen synes, det er skønt, at man på Boblberg kan møde ligesindede og få nye venskaber.

For som han nævner, kan det som voksen være svært at få nye venner, når man flytter til en ny by, og ikke er en del af et fodboldhold, herregruppe eller lignende.

Boblberg har bl.a. fokus på folk, der kan føle sig ensomme og mangler et netværk, og det er Morten Lorentzen glad for, at Boblberg har fokus på, da han synes, at der mangler at være fokus på ensomhed og bryde det tabu, som kan være omkring det.

»Jeg bruger stadig Boblberg. Man kan finde mange flinke personer derinde, og det er bare rigtig godt. Man skal bare springe ud i det,« siger Morten Lorentzen.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.