»Det er den værste dag på året at være alene«

For 17. gang holder Kafé Kolind juleaften med masser af hygge, lækker mad og ikke mindst fællesskab.

Artiklens øverste billede
For 17. gang bliver det igen juleaften med masser af hygge, sang, spil og ikke mindst lækker mad i Kafé Kolind.

Juletræet er båret ind, og det meste er således også klar til dette års udgave af julefesten, fællesskabet og i det hele taget masser af traditionel julehygge på Kafé Kolind. I år er det 17. gang, det sociale værested holder juleaften, hvor alle er velkomne.

Juleaftenstraditionen blev startet for at skabe et fællesskab på en aften, der kan være temmelig hård at komme igennem, hvis man ikke er omgivet af familier eller venner.

Det er således fællesskabet, der trumfer en eventuel ensomhed denne aften. Man er dog naturligvis fri til at deltage i det omfang, man har lyst til, men hyggen og det sociale samvær er i højsædet denne aften, lyder det fra Kafé Kolinds leder Bente Møller.

»Det er jo den værste dag på året at være alene. Fællesskabet her i Kafé Kolind kan ikke gøre det ud for en jul med familien, men det kan være en slags erstatning. Vi ser, at den her aften hvor alle er i samme båd, den gør noget rigtig godt for de mennesker, der er med. Det er enormt positivt at vi kan fortsætte med at holde juleaften på den måde,« siger Bente Møller.

Alle fortjener juleaften

Igen i år er Danbolig Midtdjurs trådt til som sponsor for juleaftens-arrangementet.

Her sørger indehaver Mikkel Thingvad Kristensen for, at der ikke behøves at hive de store sedler op af lommen for at deltage i en juleaften med traditionel julemad og kaffe og mundgodt. 25 kroner koster det således at deltage i juleaften på Kafé Kolind, og det glæder Mikkel Thingvad Kristensen, at de igen kan hjælpe til med at lave en hyggelig aften.

”Vi vil meget gerne støtte op om gode lokale initiativer igen i år. Kan vi gøre en forskel og hjælpe, vil vi meget gerne det, da vi mener, at alle fortjener at tilbringe jul i samvær med andre og få en god aften med lækker mad,« siger indehaveren af Danbolig Midtdjurs.

Kafé Kolind leder stadig efter frivillige til at hjælpe juleaften.

Har man lyst til det, kan man henvende sig hos Kafé Kolind.Læs også

Del artiklen