Grenaa kan igen få nærhospital

Artiklens øverste billede
Grenaa Sundhedshus kan nu igen blive et decideret nærhospital. Foto: Regionshospitalet Randers/John Bräuner

Godt timet med knap tre uger til kommunalvalget fremlægger regeringen onsdag morgen sit udspil om sundhed, uddannelse og lokal udvikling, og her kan der være interessante nyheder på vej til Norddjurs.

Grenaa er således på forhåndslisten over byer, som er udset til at få et nærhospital.

Det vækker glæde hos flere af de lokale politikere.

Leif Lahn - valgt i Djurskredsen - er gruppeformand for Socialdemokratiet på Christiansborg, og han ser frem til, at Grenaa atter kan få et mindre sygehus.

»Jeg har i mange år været meget utilfreds med beslutningen om at lukke de mindre sygehus, som vi oplevede det i Grenaa for en del år siden. Utryghed og manglende forståelse for afstande er længe blevet ignoreret blandt landspolitikerne. Nu har vi en regering, som tager blandt andet Djursland alvorligt, anerkender afstand som et problem og derfor på forhånd foreslår et nærhospital i Grenaa,« siger Leif Lahn.

Også lokalpolitikerne er godt tilfredse med udsigten til et nærhospital. Borgmester Jan Petersen (S) vurderer således, at det vil hjælpe til at mindske ulighed blandt borgerne.

»Vi er klar til at søge de nødvendige penge til en udbygning af det eksisterende sundhedshus i Grenaa, så en række yderligere regionale sundhedsbehandlinger kan tilbydes i Grenaa – og ikke kun i Randers. Det gør en forskel for ligheden i sundhed, at tilbuddene er tæt på borgerne og det vil være tilfældet i Grenaa for en stor del af borgere i både Norddjurs og Syddjurs Kommuner,« siger Jan Petersen.

Det er endnu uvist, hvad et nærhospital præcis vil indeholde. Regeringen afsætter fire milliarder, som kommuner og regioner kan søge ind i.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forventer, at Sundhedsstyrelsen i løbet af foråret 2022 har en plan for ansøgningsprocessen, hvorefter kommuner og regioner kan begynde at ansøge om del i puljen.Læs også

Del artiklen