26 år som formand er da ikke noget at snakke om

Harry Simonsen fylder 85 år og kan vise et CV med utallige tillidsposter.

Artiklens øverste billede
Denne flotte røde veteranbus fra Djursland for fuld Damp kan også få blodet til at rulle lifligt hos den 85-årige fødselar fra Allingåbro. Foto: John Pedersen

»26 år. Så tager vi da lige er år mere.«

Det var ordene, da Harry Simonsen, Allingåbro, for nylig var til generalforsamling i landsforeningen for AMU-faglærere udi det nordjyske, der samtidig kunne markere sit første kvarte århundrede.

Så Harry tager lige et år mere i førertrøjen. Også her.

Onsdag 27. oktober fylder Harry Simonsen 85 år men han er i den grad still going strong og udviser en aktivitet, som de fleste på 50 år ville misunde ham.

Trods han for længst er gået ind i ”den tredje alder” og efter alle almindelige regler burde nyde sin tilværelse som pensionist, så er Harry aktiv i sit lille firma ”H.S. Plæneservice”. der klarer stor set alle tænkelige opgaver i have- og parkregionen.

Den står på masser af faste opgaver med slåning af græs, pasning af haver bredt, beskæring af træer og andre bevoksninger samt plantning af nye hække og lignende.

Og hvis der falde sne om vinteren så er han også klar til at rykke ud med sin motoriserede snerydder.

Startede tidligt

Tillidsposter, både de helt nære som formand for beboerhuset i Stadionparken hvor han bor, formand i 14 år for pensionistforeningen for Allingåbro-Vivild og Omegn i 14 år og medlem af bestyrelsen for Oldtimers-folket på den gamle station i Allingåbro i mere end 25 år samt medlem af bestyrelsen for landsforeningen Pensionisternes Samvirke, er blot et par eksempler på de tillidsposter som Harry Simonsen har bestridt gennem sit lange og begivenhedsrige liv.

Harry så dagens lys i Mariager, hvor hans far drev en mindre vognmandsforretning med fast kørsel til og fra Randers med hans lille lastbil med nummeret V1, det laveste i hele Randers-området.

Lastbilen måtte kun laste 1725 kilo.

I hjemmet voksede Harry og med sine tre søskende. Desuden talte familien fire ældre børn fra farens tidligere ægteskab.

Seks år gammel startede Harry som mælkedreng på Mariager Mejeri. Det var med start på arbejdsdagen klokken 6.

Siden da har den nu snart 85 årige fødselar beskæftiget sig med stort set alle mellem himmel og jord.

Han kom i lære som smed den dag han fyldte 14 år. Fik sit svendebrev og skulle så ind og aftjene sin værnepligt.

Militærtiden tilbragte han 18 måneder hos ingeniørtropperne i Randers, hvor han meget passende kom til at makke med de mange køretøjer.

»Jeg blev værkstedsmekaniker for hele kompagniet, men måtte kun lave de lidt mindre ting på bilerne.«

Godt skruet på

I 1956 var militærtjenesten overstået og efter en kort tid hjemme i farens vognmandsforretning blev hans nye arbejdsadresse Aalborg Værft”.

Her var Harry ansat i hen mod fem år og samtidig byggede han selv sit første hus på en grund i et koloniområde i Vejgård ved Aalborg.

Harry havde sparet op og kunne smide 6000 kroner i grunden til sit nybyggeri.

Snart efter byggede han på nabogrunden hus nummer to og så var starten så småt lagt til en karriere som byggeentreprenør.

11. december 1959 blev Harry gift med Lisbeth og de flyttede ind i det nye hus, han havde bygget.

Tiden i Aalborg strakte sig over 18 år.

Med hænderne skruet rigtigt på og fingersnilde lærte Harry sig lidt om mange forskellige håndværk.

»Jeg lavede centralvarme hos rigtigt mange mennesker. Det var jo en stor Salamander-kedel og så til at fyre med kul og koks i. Jeg blev også autoriseret gas- og vandmester, da jeg også gik og lavede fjernvarme inde i Ålborg.«

Mange funktioner

I den næste mange år greb det om sig med byggeriet og Harry kunne så småt også kalde sig for entreprenør. En karriere, der også strakte sig over 18 år i firmaet ”H.S. Huse”.

Nu skal vi jo ikke skrive en hel bog, så vi springer lidt i Harrys livshistorie.

En helt ny og uprøvet gerning blev som underviser. Som faglærer indenfor ejendomsfunktionærer, viceværter, varmemester og lidt andre fagområder på AMU-center, statens kursusskole, der fandtes over det ganske land.

Her fik den faguddannelse smed, autoriserede gas- og vandmester og autodidakte altmulig-håndværker så endnu engang 18 gode år.

Forbindelsen til den tid har Harry bevaret og han er nu på 26 år formand for foreningen af tidligere AMU-faglærere, som er en landsdækkende organisation.

Nu skifter vi så geografi.

I 1990 flyttede Harry Simonsen til det det gamle Rougsø og overtog en ejendom på Sorvad. Det var sammen med sin anden hustru Jytte, efter hans første hustru var død.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Her blev det til 16 år inden adressen skiftede til en lejebolig i Stadionparken i Allingåbro, hvor Harry er aktiv som formand for områdets beboerhus.

Jørn Hjorting på scenen

Det er blevet til et utal af andre tillidsposter og hverv men Harry ønsker at fremhæve en aktivitet, der har betydet noget ganske særligt for ham.

»Jeg glemmer aldrig da jeg i 2004 var med til at lave det første store musikalske træf for pensionister i Hevring. Det var med Jørn Hjorting på scenen. Det er nu blevet til 17, gange mere og med op til 500 deltagere fra hele Djursland, En helt fantastisk begivenhed sammen med en flok entusiastiske frivillige som jeg glæder mig helt vildt til at være en del af hvert eneste år.«

Harry Simonsen har også været med fra starten af Oldtimers-foreningen i det gamle pakhus på stationen i Allingåbro, hvor han også deltager flittigt i de faste værkstedsdage,

På det private plan har Harry været den stolte ejer af en række fine og velplejede veteranbiler.

En ting er sikkert, Selv om Harry snart kan skrive 85 år på sit visitkort, så har han absolut ingen planer om at lade sig pensionere.

Fødselsdagen fejres med familien under private former.

Læs også

Del artiklen