Toget brød sammen: Nu kan du igen tøffe rundt i Ebeltoft

Ebelfestival blev søndag ramt af sort uheld. Toget, der normalt kører rundt i hele byen, brød sammen. Arrangørerne handlede hurtigt, så nu kan du igen køre rundt i Ebeltoft – næsten som på skinner.

Artiklens øverste billede
Sådan ser det nye tog ud, der er blevet sejlet ind fra Viborg. Foto: Mark Sigetty Bøje

På en våd gråvejrsdag var der godt nyt til de fremmødte gæster på Ebelfestivalens fjerde dag. Normalt kører der nemlig et lille tog gennem Ebeltoft by i forbindelse med festivalen, men de sidste par dage har børnefamilierne måtte vente forgæves på det populære transportmiddel.

»Vi har jo desværre haft det problem, at vores tog kørte i stykker, men vi har rekvireret et nyt et, der starter her til formiddag, og kommer til at køre rundt i hele byen igen,« fortæller Stig Rasmussen, som er medlem af Ebelfestivalens bestyrelse, og blandt andet også er med til at lave vagtplanen for de frivilillige på festivalen.

Det lille tog, som det kaldes, nåede at køre halvanden dag før det brød sammen i søndags.

»Motoren er totalt stået af, så det er lidt uheldigt, for det er der jo mange børnefamilier, der har efterspurgt.«

Heldigvis var der altså godt nyt til de gæster, der havde trodset dagens uvejr. Der stod nemlig et køreklart tog klar omkring klokken 11.

»Vi har sejlet et nyt ind fra Viborg, som så er klar nu. Der var jo lidt bekymring om, hvorvidt vi kunne skaffe et nyt, men det fik vi i aftes. Der blev sat reklamer på i nat, og det kører nu her.«

Der var både overraskelse og glæde at spore hos en af de familier, der fik en tur i det nye tog.

»Det vidste jeg ikke, men det er vi da glade for. Det er jo sjovt for ungerne,« sagde Poul Madsen, der var dukket op til festivalen for første gang sammen med sin familie.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen