Mangeårig leder stopper i Byens Butik

Genåbner med kollektiv ledelse.

Artiklens øverste billede
Lillan Friis er stoppet som leder af Byens Butik. Foto: John Pedersen

Efter 12 år som daglig leder af genbrugsforretningen ”Byens Butik” i Allingåbro er Lillian Friis stoppet.

Det er Allingåbro Borger- og Handelsstandsforening, der driver butikken og det er sket med en flok af frivillige under ledelse af Lillian Friis, der selv startede en genbrugsbutik på privat basis i en gammel togvogn på stationsområdet.

Siden kontaktede hun byens forening og resultatet af den snak blev, at foreningen lejede et butikslokale, hvor ”Byens Butik” kunne få til huse.

Siden blev der øget med mange kvadratmeter i det gamle nedlagte slagteri og for få år siden blev yderligere udvidet med lokale i den tidligere servicestation ud til Hovedgaden.

Benno Blæsild, formand for borger- og handelsstandsforeningen, oplyser, at ”Byens Butik” er åbnet igen efter Lillians fratræden og det er med 12 frivillige hjælpere, der får til opgave at køre butikken med en kollektiv ledelse.

Stor tak

De frivillige refererer direkte til foreningens bestyrelse.

Åbningstiderne bliver uændret fra tirsdag til lørdag.

De praktiske forhold omkring forløbet ønsker foreningen ikke at udtale sig om, da det betragtes som en personsag.

»Vi kan ikke takke Lillian Friis nok for hendes fantastiske indsats gennem de mange år. Jeg kan ikke udtrykke stor nok beundring for den fortryllende ide hun fik. Hun har æren for, at genbrugsbutikken, som er drevet af borgerne, er blevet til det store aktiv som den er i dag,« siger Benno Blæsild.

Der er en dialog med Lillian Friis om hendes fratræden kan markeres ved en afskeds-reception, hvor foreningen kan udtrykke sin store tak for hendes indsats i ”Byens Butik” gennem de mange år.

Han understreger, at over de 12 år har genbrugsbutikken bidraget med langt over to millioner kroner, der er gået til forskønnelse af byen og til forskellige events i Allingåbro og omegn.

Lokalerne, som huser Byens Butik er lejet til formålet af Allingåbro Borgerforening.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen