Ørsted Kirke har fået ny graver

31-årige Lea Bergstrøm Bertelsen har taget over fra Frank Gjesing.

Artiklens øverste billede
31-årige Lea Bergstrøm Bertelsen glæder sig over sit nye job på Ørsted Kirkegård. Privatfoto

Efter 26 års tro tjeneste har Frank Gjesing valgt at gå på pension som graver og kirkegårdsleder for at overlade tjansen til yngre kræfter.

Ny i jobbet er 31-årige Lea Bergstrøm Bertelsen, som bor i Allingåbro sammen med sin mand og parrets to piger på et og fire år.

Lea Bergstrøm Bertelsen er uddannet som planteskolegartner i 2012 hos Gug Anlæg- og Planteskole.

Hun har efterfølgende været ansat hos Bo Grønt Skæring frem til virksomheden lukkede i 2017.

I 2018 efter barsel startede Lea ved Thorsager-Feldballe-Bregnet kirker, hvor hun var ansat til hun gik på barsel igen.

Glæder sig

I april 2021 fik hun ansættelse på Ørsted Kirkegård i et vikariat, hvor hun fik mulighed for at være med til at vise sin faglige kunnen i form af to staudebede, som er tiltænkt som pluk-selv bede for kirkegårdens brugere til deres pårørendes gravsteder.

»Jeg glæder mig utrolig meget til mit nye job og møde kirkegårdens mange brugere og til samarbejdet med dem alle i det daglige møde,« fortæller Lea Bergstrøm Bertelsen.

»Jeg vil bruge den første tid til at lære stedet og brugerne endnu bedre at kende, og de erfaringer jeg får til at finde ud af, hvilken vej vi skal for fremtiden på Ørsted Kirkegård.«

Lea Bergstrøm Bertelsen vil også arbejde videre med de pluk-selv-bede, der allerede er etableret.

»Da jeg startede her i foråret lavede jeg de to staudebede, som er tiltænkt brugerne, der her kan sammensætte en fin buket til deres gravsted.«

Staudebedene kan også bruges til at alterbuketten i kirken og være med til at skaffe føde til insekterne på kirkegården.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen