Indbrudstallene falder markant

Nye tal fra Danmarks Statistik overrasker eksperter.

Artiklens øverste billede

Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev anmeldt 3.928 indbrud i private hjem i 3. kvartal 2021. Det er knap 13 pct. færre end samme periode sidste år. To nye undersøgelser fra Bo trygt viser, at der fortsat er stort potentiale for at nedbringe antallet af indbrud i Danmark.

I 3. kvartal 2021 blev der anmeldt 3.928 indbrud i private hjem. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Sidste år blev der i samme periode anmeldt 4.492 indbrud, så der er sket et fald på knap 13 pct. I Syddjurs Kommune var der i 3. kvartal 25 indbrud mod hhv. 60 i 20217 og 65 i 2018. I Norddjurs Kommune er der ligeledes et fald i tallet. I 3. kvartal blev der registreret 17 indbrud mod hhv. 26 i 2017 og 42 i 2018.

Fald efter corona

Hos Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, ser man på situationen med glædelig overraskelse og optimisme:

»Corona-tiden med de tilhørende nedlukninger har haft en positiv effekt på antallet af indbrud. Derfor overrasker det meget positivt, at indbrudstallene i tredje kvartal – på trods af en fuld genåbning – fortsat falder. Men det er selvfølgelig rigtig glædeligt,« siger programchef i Bo trygt, Britt Wendelboe, i en pressemeddelelse.

Selvom udviklingen på indbrudsområdet er gunstig, så bliver alt for mange danske hjem stadig ramt af indbrud, og derfor vil Bo trygt arbejde for en fortsat kraftig reduktion af antallet af indbrud i private hjem:

»Vi ved, at indbrud påvirker danskernes tryghed markant, og derfor er det så vigtigt, at vi reducerer antallet af indbrud. Heldigvis ved vi, hvad der skal til for at forebygge indbrud, og i Bo trygt oplever vi også et stigende fokus og opbakning fra politisk hold – både kommunalt og nationalt – i forhold til at komme indbrudsproblematikken til livs. Danskernes huse kan sikres langt bedre mod indbrudstyve, og vi kan blive bedre til at kigge efter hinandens boliger. Danmark har stadig langt flere indbrud end vores nabolande, og derfor skal vi fortsætte indsatsen,« siger programchef i Bo trygt, Britt Wendelboe.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen