Nu kommer aarhusianerne grønnere til Tirstrup

Man kan nu leje en grøn delebil på strækningen mellem Aarhus Airport i Tirstrup og Aarhus C.

Artiklens øverste billede
Nu kan du snuppe en dele-elbil i Aarhus og køre direkte til flyet i Aarhus Airport. Pressefoto

Et nyt samarbejde mellem GreenMobility og Aarhus Airport gør det muligt at hente eller bestille en bil i Aarhus og køre til lufthavnen uden at skulle tænke på at returnere bilen. Delebilsselskabet, GreenMobility, har i samarbejde med Aarhus Airport etableret et hotspot i lufthavnen, hvor man kan aflevere bilen og sætte opladerstikket i. Dermed kan man gøre en ankommende gæst en tjeneste ved at stille en bil klar til afhentning i lufthavnen.

Det skriver Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Det nye samarbejde glæder lufthavnsdirektør Nicolai Krøyer, som ser en stor fordel i at skabe et naturligt flow mellem de rejsende, som deler elbilerne.

»Tilgængeligheden, infrastrukturen omkring Aarhus Airport og transportforholdene til og fra lufthavnen er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter og en væsentlig faktor for lufthavnens vækst. Delebilsmuligheden med grab n’ go gør det ekstra smidigt at komme til og fra lufthavnen. Samtidig matcher det rigtigt godt med Aarhus’ yngre befolkning, som måske ikke har egen bil og foretrækker et grønt alternativ,« siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Aarhus Airport.

Grøn kør-selv-taxi

Elbilen kan findes på gaden eller forudbestilles til hoveddøren, så den står klar ved den ønskede adresse cirka 20 minutter inden, man skal afsted. GreenMobility kalder denne service for kør-selv-taxi, da den minder om at bestille en hyrevogn. Du skal blot selv stuve kufferterne ind i bilen og tage plads bag rattet.

Bæredygtige løsninger står i stigende grad på dagsordenen hos befolkningen og i det politiske miljø. Den nye grønne transportmulighed til lufthavnen giver mulighed for at bidrage positivt til CO2-regnskabet ved at vælge elbilen frem for benzin- eller dieselbilen.

»Vi ønsker at tilbyde rejsende en bæredygtig transportmulighed til og fra flyet, og vi er meget glade for det nye samarbejde med Aarhus Airport. Der er et stigende behov for en tydelig klimaindsats og bæredygtige løsninger, og delebilsmuligheden tapper direkte ind i den agenda. En sidegevinst er, at vi gerne vil mindske behovet for at eje en privat bil i byen, hvilket vil bidrage til at frigøre mere plads i byerne, hvor trængsel kan være en udfordring,« siger Thomas Heltborg Juul, som er administrerende direktør i GreenMobility.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen