Danmarks vildeste kokkekonkurrence bliver holdt på Djursland

Natur, jagt og den ypperste gastronomi går op i en højere enhed, når seks af landets førende kokketeams mødes på Det Grønne Museum for at dyste om at skabe ‘Årets Vildtret’ 2021.

Artiklens øverste billede
Da konkurrencens senest blev afviklet i 2019 løb Falsled Kro med sejren. Arkivfoto: SImon Carlson

Imens kokkene tryller med det vildt, som lokale jægere har nedlagt fra morgenstunden, kan publikum blive klogere på jagt og tilberedning med en parade af udendørs- og smagsoplevelser for både store og små.

Bag arrangementet står foreningen Vildt Gastronomi, som håber, at dagen vil skærpe interessen for madlavning med vildt og føre til flere vildtretter på de danske middagsborde. Publikum kan følge stjernekokkenes arbejde lige fra parade til anretning på tallerken og blandt andet prøve kræfter med at plukke og tilberede en fasan. Vildt er en fornybar ressource fra naturen, ligesom bær, svampe med videre.

»At spise vildt er som at spise en del af naturen med helt andre smagsnuancer end det, vi traditionelt finder i køledisken. Samtidig lever vildtretter op til de krav, som moderne forbrugere stiller: Det skal være lokalt, det skal være sundt, og det skal være bæredygtigt. Med tilberedning af vildt kan man sætte hak ud for alle tre parametre og få en naturlig oplevelse oveni. Det vil vi gerne udbrede til endnu flere danskere,« udtaler Catharina Reventlow-Mourier, der er formand for Vildt Gastronomi i pressemeddelelsen.

Jagten som centrum

Men det er ikke kun smagsløgene, der skal udfordres, når ‘Årets Vildtret’ løber af stablen. Med bueskydning, vilde historier fra jagtens fortid og jagthundeshow er der også rig mulighed for at blive klogere på det naturlige kredsløb, som jagten indgår i.

»Jagten har altid været en del af den menneskelige eksistens, og i dag spiller jagten en vigtig rolle for udøvernes mentale sundhed på tværs af sociale skel. Jagt bidrager til biodiversitet og naturbevarelse i Danmark. Derudover giver jagten den ultimative oplevelse af samhørighed med naturen, som flere danskere søger,« siger Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund.

Publikumsaktiviteter

Den seneste tid har mange danskere har fået øjnene op for, hvad naturen har at byde på. I kølvandet på pandemien er mange arrangementer flyttet udenfor, ligesom naturen nu i langt højere grad danner ramme om motion og gåture. Den interesse vil Vildt Gastronomi gerne føje ekstra dimensioner til med “Årets Vildtret”. Publikum kan derfor i løbet af dagen deltage i en lang række workshops om mad, natur og jagt.

DM i vildtmad bliver afholdt på Det Grønne Museum. Arkivfoto fra Årets Vildtret 2019: Jonas Nørregaard

Der er aktiviteter for både voksne og børn, når DM i vildtmad finder sted på Det Grønne Museum 7. november. Man kan blandt andet tilberede en fasan over bål, møde jagthundene, løse opgaver i naturen, prøve bueskydning, gå på opdagelse i køkkenhaven, selv lave vildtmad, smage og få viden om både øl, vin og en hjemmelavet dram til vildtet, lære om tang, æbler eller hjemmesylt.

Se mere på detgroennemuseum.dk i kalenderen under ’Det sker’.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen