Efterårsmarked på Stenalt stærkt tilbage efter Corona

Lørdagens marked på det smukke Stenalt Gods samlede både mange gæster og udstillere. Arrangørerne kunne glæde sig over et fremmøde på cirka 1.300 gæster.

Artiklens øverste billede
Fremmødet af gæster var ovenud fint. Foto: Mette og Jørgen Dahl.

Det 12. efterårsmarked på Stenalt Gods lørdag kom godt i gang efter Corona. Mange udstillere glædede sig tydeligvis til at komme ud og vise deres flotte ting frem, ifølge arrangørerne, Fjordbynetvæket med frivillige hjælpere fra Lille Sjørup, Voer, Hollandsbjerg, Holbæk og Kare.


Hestevognskørsel var naturligvis en populær aktivitet. Foto: Mette og Jørgen Dahl.

Takket være støtte fra Norddjurs Kommune havde det i år været muligt at annoncere ekstra for markedet, og det kunne ses på det flotte fremmøde på cirka 1.300 besøgende.

Trods et par byger i løbet af dagen blev det en god dag. Besøgende kommer langvejs fra for, at nyde stemningen på markedet i de fine omgivelser med slottet som centrum, fortæller Mette og Jørgen Dahl, Ørsted, der i løbet af dagen tog en lang række fotos.

Bredt sortiment

De over 40 udstillere kom fra et stort geografisk område.


Ørsted DCH leverede hundeopvisninger på højt niveau. Foto: Mette og Jørgen Dahl.

Kvaliteten var i højsædet hos de mange udstillere, som blandt andet bød ind ind med keramik, væv, strik, skind, patchwork, pileflet, trædrejer, frugttræer, honning, vin, snaps, tøj, bøger og meget mere

Mejeristene og Det Grønne Museums karle- og pigelaug var at finde på markedet. Lions Club Svanerne og Lions Club Gl. Estrup, samt Y’s Mens Club stillede også op.


Gedepølser er en populær spise. Foto: Mette og Jørgen Dahl.

Igen i år var de dygtige hunde fra Ørsted DCH med for at give opvisninger i lydighed og agility. Man kunne også få køretur i hestevogn, og der var hoppeborg til børnene.

Gedepølsevognen var kørt frem i dagen anledning. Cafeen var vel besøgte hele dagen. Her blev der budt på frokostretter og kage.

I år fortalte indehaver af Stenalt Gods, Dorte Mette Jensen, om afviklingen af gededriften og udviklingen af planteavl med protein afgrøder til fødevarer og fremavl.


Udstillerne havde generelt gode muligheder for at vise deres varer til de fremmødte gæster. Foto: Mette og Jørgen Dahl.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen