Længe ventet cykelsti bliver nu realiseret

Artiklens øverste billede
Jens Meilvang - her fotograferet i Auning - glæder sig over, at landsbyerne Ring og Øster Alling nu bindes sammen bedre sammen med Auning, så cyklisterne får en mere sikker vej til for eksempel skole og fritidsaktiviteter. Arkivfoto: John Pedersen

Den har været længe undervejs, men nu bliver den endelig realiseret.

Den cirka 550 meter lange cykelsti, der forbinder Ring med Øster Alling og dermed skaber en sikker cykelrute hele vejen til Auning har været tre år undervejs. I sidste uge gik anlægsarbejdet dog endelig i gang, og selv om det ikke er verdens længste stykke cykelsti, så piller det alligevel en afgørende rolle for området, mener formand for Miljø- og Teknikudvalget Jens Meilvang (LA).

»For mig er det vigtigt, at vi nu kan binde byerne omkring Auning sammen. I Ring er der omkring 13 børn, der kan få meget stor glæde ud af det sidste lille stykke, fordi de kan cykle sikkert ind til skole, fritidsaktiviteter og alle mulige andre ting, og forældrene behøver samtidig ikke altid at skulle ud og køre,« siger Jens Meilvang.

Udskudt flere år

Det var allerede i 2018, cykelstien skulle være lavet. 2018 var dog også året, hvor Norddjurs Kommune pludselig havnede i store økonomiske vanskeligheder og stort set alle anlægsprojekter blev udskudt, indtil der igen var penge i kommunekassen.

Det er der nu, og derfor blev de cirka 1,5 millioner kroner, som cykelstien koster, tidligere på året frigivet og anlægsarbejdet kunne altså igangsættes.

Hvis alt herfra forløber planmæssigt, kan cykelstien tages i brug i uge 50 i år.

»Det kan jo også være hæmmende for de børn, der bor ude på landet, at deres skolekammerater ikke altid får lov at cykle med hjem, fordi forældrene ikke vurderer, det er helt sikkert. Jeg synes, det er en god historie, at det endelig lykkes at få lavet cykelstien,« konstaterer Jens Meilvang.

Læs også

Del artiklen