HF i Grenaa scorer højt på tilfredsheden

I en undersøgelse af gennemførelse på HF og AVU på landsplan ligger VUC Djurslands resultater langt over gennemsnittet. En tidligere kursist fortæller om sin egen succesoplevelse.

Artiklens øverste billede
HF-afdelingsleder, Anja Galijatovic, er lykkelig for, at VUC Djursland klarer sig så godt på landsplan. En af de kursister, der har haft stor glæde af skolens dygtige lærere og vejlederes omsorg, er 27-årige Kasper Lindhard Pedersen, der bestod HF med bravur og nu læser på pædagogseminariet i Grenaa. Foto: Historiesnedkeren.dk

En opvækst i Randers med massivt svigt fra hjemmet og folkeskolen var langt fra den bedste baggrund for Kasper Lindhard Pedersen, da han besluttede at ville tage en HF. Men et godt skolemiljø samt lærere og studievejledere, der støttede ham og interesserede sig for ham, gav ham glæde ved at lære tilbage.

»Mine oplevelser i Folkeskolen er ikke positive. Jeg har krudt i røven, og jeg har altid følt, at jeg ikke passede ind i formen med at sidde stille, holde mund og koncentrere mig. Jeg havde nærmest ikke andet end konflikter, og jeg fik ikke meget støtte fra skolen,« husker Kasper.

Hjemmet havde ikke de nødvendige kompetencer til at støtte ham heller, og han endte med at blive lidt af en rod. Som 16-årig blev han fjernet fra hjemmet, alt for sent efter hans mening, og kom ud på et bosted. Han kom ud i kriminalitet, men formåede dog at hanke op i sig selv og flyttede til Djursland.

Det beskrives i den pressemeddelelse, der er udsendt af VUC Djursland om undersøgelsen.

Bedste VUC

Han kom ind på A-klassen, som er et specialtilbud for elever, der ikke får nok udbytte af Folkeskolen. Her oplevede han, at lærerne var gode til at tage sig af ham, og han fik mod på at gå i skole igen. For at komme ind på HF måtte han først tage et år på AVU på VUC Djursland i Grenaa for at forbedre sine karakterer fra 9. klasse.

»Lærerne på AVU var gode til at tage hånd om mig, og det er hovedårsagen til, at jeg vil være pædagog, som jeg læser til nu på pædagogseminariet i Grenaa. Da jeg kom på HF, mærkede jeg et løbende, stigende pres. Her skulle jeg holde tungen lige i munden,« fortæller han.

Han blev far, mens han gik på HF. Sin store skriftlige opgave, SSO, måtte han skrive på barselsgangen, men på VUC er lærerne gode til at tage sig af særlige vilkår, så han kom igennem og bestod med flotte karakterer. Kasper er ikke en enlig svale på VUC Djursland, for i en nylig undersøgelse, Børne- og undervisningsministeriet har lavet, ligger skolen et godt stykke over landsgennemsnittet hvad angår gennemførsel og bestået eksamen.

Mange mønsterbrydere

»Jeg er glad for, at vi ligger så højt i undersøgelsen. Som et lille VUC med stor betydning gør vi meget for at undgå, vores kursister dropper ud. Vi har en forståelse for, at de er voksne mennesker, mange af dem med børn, og at fravær har en årsag. Vi følger op og støtter dem i at holde fast,« siger Anja Galijatovic, som er afdelingsleder for HF på VUC Djursland.

Undersøgelsen viser, at VUC Djursland med 78 har den højeste beståelsesprocent blandt de undersøgte skoler i hele landet. Det er langt over skolen med den laveste på 45 procent og et pænt stykke over gennemsnittet. Også på antal elever, der dropper ud, ligger VUC Djursland bedst med 15 procent, hvor andre skoler er helt oppe på 38 procent. Skolen ligger bedst, når det gælder elever, der gennemfører, men vælger ikke at gå til prøve.

»Faktisk har vi mange mønsterbrydere her på skolen. Det er ofte en kursist, som er den første i hele familien, der får studenterhue på. Dem får vi også igennem med stor succes. Det skyldes, at vi er et lille VUC med rigtig gode lærere, der er tæt på kursisterne og bekymrer sig om dem,« mener Anja Galijatovic.

VUC Djursland har, som ungdomsuddannelserne generelt, oplevet en svagt faldende søgning de seneste tre år og har lige nu 65 kursister på HF.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen