Brændende halmvogn tabte ildhalm på vejen

To steder på Djursland var der meldinger om ild i halm torsdag. Den første var en brændende halmvogn.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Torsdag kl. 12.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en traktor kørte med en brændende halmvogn ved Tyvhøjvej ved Dolmer nær Grenaa. Anmelderen oplyste, at der var blevet tabt brændende halm på vejen, som potentielt kunne sætte ild til omkringliggende uhøstede marker.

Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med opgaven. De havde fået kontrol over de brændende klynger af halm, der var blevet tabt på vejen og koncentrerede sig nu om den brændende vogn læsset med halm. Mens slukningsarbejdet stod på blev trafikken ledt uden om brandstedet.

Der var sket omfattende skade på den ca. seks meter lange påhængsvogn og flere steder på kørebanen, både hvor der var tabt brændende klynger af halm og i særlig grad der, hvor påhængsvognen var standset. Der var desuden sket mindre skade på en kartoffelmark. Årsagen til branden er endnu ukendt, men kan være opstået som følge af en gnist fra traktoren.

Kl. 12.57 fik politiet endnu en melding om brand i halm. Denne gang ved Hyttenvej i Glesborg, hvor man var i færd med at samle halm op med en bigballepresser monteret på en traktor. Af endnu ukendte årsager opstod der ild i traktoreren/bigballepresseren. Ilden spredte sig til marken, men nåede at blive slukket, inden den bredte sig til en nærliggende skov.

Læs også

Del artiklen