Flygtningebørn fra Moria-lejren udstilles på Torvet i Grenaa

Artiklens øverste billede
Udstillingen 'Mennesker fra Moria' kan opleves på Torvet i Grenaa frem til 11. juni.

På Torvet foran kirken i Grenaa kan man i øjeblikket opleve en fotoudstilling om børns vilkår i flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos.

Udstillingen er arrangeret af EU-parlamentariker Margrete Auken og den Grønne gruppe i Europa-Parlamentet i samarbejde med blandt andet Michael Graversen, fotojournalist og dokumentarist, og en flygtning, som selv har dokumenteret sit ophold i lejrene.

Margrete Auken besøger Grenaa 10. juni klokken 16:00-16:45 i forbindelse med udstillingen om flygtninges vilkår i Moria-lejren på Lesbos.

Her vil Margrete Auken holde tale om, hvorfor det er vigtigt at få sat ansigt på de mennesker, som flygtningepolitik handler om.

Til arrangementet 10. juni vil en flygtning komme og fortælle om sin personlige erfaring med EU’s flygtningepolitik.


Udstillingen sætter blandt andet fokus på børns vilkår i flygtningelejren Moria på Lesbos.

Udstillingen på Torvet består af 10 store plancher med billeder af børn i flygtningelejren.

Formålet er, at sætte fokus på EU’s flygtningepolitik, og med udstillingen ønsker arrangørerne desuden at bringe sagen tættere på de danske lokalsamfund.

Kommunalbestyrelse afviste

Tidligere på året stillede Enhedslistens Ulf Harbo forslag til kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune om, at borgmester Jan Petersen (S) på vegne af kommunen skulle stile et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med budskabet om, at kommunen ønskede, at regeringen ville tage imod flere flygtninge.

SF støttede ved den lejlighed forslaget, mens resten af kommunalbestyrelsen afviste det. SF har desuden stillet forslag om, at Norddjurs Kommune frivilligt skulle tage imod flygtningebørn fra Moria-lejren. Det blev dog også afvist i kommunalbestyrelsen.


Læs også

Del artiklen