Maltfabrikken udgiver bog om et kultursteds fødsel

'Folkets fabrik' hedder ny bog, der via manges stemmer og flotte fotos genfortæller hvordan Maltfabrikken blev til det samlende kultursted i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede

En rød bog med titlen ’Folkets Fabrik’ udkommer her i juni måned.

De 256 sider med flotte farvefotos genfortæller historien bag den folkelige opbakning, som i sidste ende skaffede Ebeltoft et fondsejet kulturhus med udsigt til at blive endnu mere internationalt kendt.

Den fortæller historien om omdannelsen af den røde industribygning, kaldet S.B. Lundbergs Maltfabrik, der nu blot er kendt som Maltfabrikken, men hvor bygningerne huser både kunstudstillinger, bibliotek, spisested, fælleskontorer til virksomheder og lokaler til foreninger og til masser af andre formål, blandt andet fællesspisninger og andre folkeligt samlende arrangementer.

Brugernes beretninger

Det er beretningen om alle årene hvor alting stod i stampe, hvor idemanden Kristian Krog og flere og flere indså at her var chancen for at skabe unikke fællesskaber i Ebeltoft.

Bogen indeholder både forord af Kristian Krog og Anders Byriel, administrerende direktør for Kvadrat A/S, men indeholder også flere af de unges og brugernes beretninger om, hvad Maltfabrikken betød dengang den stod som en ruin, og hvad den er kommet til at betyde for deres liv.

Og så det bogen et direkte produkt af Corona-krisen.

»Vi har længe haft planer om at få skrevet og udgivet en bog om Maltfabrikkens opståen, og flere af vores brugere har efterlyst den mange gange. Da Corona lukkede os ned i marts 2020, så besluttede vi at sætte fuld damp på bogprojektet. Det har kørt indtil nu og blandt andet dette projekt har betydet, at vi ikke har skullet sende folk hjem på tilskudsordninger,« fortæller direktør for Maltfabrikken, Kristian Krog.

Læs også

Del artiklen