Smitten stiger igen i Norddjurs

Borgmester Jan Petersen opfordrer borgerne til at passe på hinanden.

Artiklens øverste billede
Borgerne i Grenaa har taget borgmester Jan Petersens opfordring om at lade sig teste til sig. Sådan så køen ud ved kviktestcentret i Pavillonen ud torsdag formiddag. Foto: Søren Andersen

På anden gang inden for en måneds tid ser man nu en eksplosiv stigning i smittetallet i Norddjurs, der ellers har tilhørt duksene blandt kommunerne i Østjylland.


Efter en længere periode med stabile, relativt lave tal, steg Covid19-smitten markant i Norddjurs onsdag 12. maj. Der sættes derfor nu ind med en række tiltag, og borgmester Jan Petersen, (S) opfordrer nu i en pressemeddelelse fra kommunen borgere, turister og erhvervsliv om at følge anbefalingerne og passe på hinanden.

Samfundet er i gang med at genåbne, og det er forventeligt, at der sker opblussen af smitte lokalt, som vi ser det netop nu.

Jan Petersen, (S) Borgmester i Norddjurs

41 smittede på en uge

Med 41 nye Covid19-tilfælde set henover den seneste uge oplever Norddjurs Kommune aktuelt en stigende smitte. Situationen følges tæt af kommunens sundhedskrisestab og med løbende dialog og samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der ses en del smitte i Grenaa og Auning, og mange af de smittede er yngre mennesker. Smittespredningen er især set omkring skoler og uddannelsesinstitutioner.

Norddjurs Kommune iværksætter en række tiltag for at bremse udviklingen. Der samarbejdes med boligforeningerne om information, der planlægges infospots på dansk og engelsk på flere digitale infostandere i Grenaa, og der er dialog med turistorganisationer og andre aktører om at være opmærksomme i forbindelse med Kristi Himmelfartsferien.

Samfundet åbner igen

»Samfundet er i gang med at genåbne, og det er forventeligt, at der sker opblussen af smitte lokalt, som vi ser det netop nu. Der er stor viden og rutine i at håndtere Covid-19 til stede i Norddjurs Kommune. Den bruger vi til at bremse udviklingen, så vi igen kommer tilbage på sporet med lave, stabile smittetal, som har været kendetegnende for kommunen undervejs i epidemien,« siger borgmester Jan Petersen.

Han opfordrer alle til skærpet opmærksomhed på at følge anbefalingerne, spritte af, holde afstand, lade sig teste og isolere sig ved en positiv test, så smittekæderne brydes.

»Vi er i løbende dialog med regionen om testkapacitet. Godt 30 procent af borgerne i Norddjurs er nu vaccinerede første gang og en del af dem også anden gang. Sammen med foråret hjælper det os, men vi skal knække kurven og blive ved med at holde fast, så den aktuelle tendens til stigning stoppes,« siger Jan Petersen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.