Stigende priser og faldende udbud på Djurslands boligmarked

Markant fald i antallet af udbudte huse i både Syddjurs og Norddjurs

Artiklens øverste billede
Ejerbolig, lån, realkredit, parcelhus, huse, boliger, København. 

Ligesom i resten af landet stortrives boligmarkedet i Østjylland med stigende priser i de fleste kommuner og et lavt udbud. Samsø Kommune har således oplevet et fald på 59 procent i antallet af udbudte huse fra 1. maj sidste år til samme dag i år.

For Syddjurs er der tale om et fald fra 407 boliger til 282 boliger, hvilket svarer til et fald 31 procent, mens faldet i Norddjurs er knap så voldsomt. Her er antallet af udbudte huse faldet fra 349 til 334, hvilket er et fald på blot 4 procent.

Når det drejer sig om kvadratmeterprisen på villaer/rækkehuse er prisen i Syddjurs steget 6 procent - fra 12.511 kr. til 13.239 kr. Nogenlunde samme stigning kan man se i Norddjurs, hvor kvadratmeterprisen er steget fra 8.065 kr. til 8.452 kr., altså en stigning på 5 procent.

Støvsuget marked

Samtidig har sommerhuskøberne støvsuget markedet i Syd- og Norddjurs Kommune, der ramte maj med et udbud af fritidsboliger, der ligger 50-56 procent under niveauet fra sidste år.

I Syddjurs Kommune er antallet af udbudte fritidshuse faldet fra 367 huse 1. maj 2020 til 184 præcis et år efter, dvs et fald på 50 procent. Lige så markant er udviklingen i Norddjurs Kommune, hvor udbuddet er faldet fra 251 huse til blot 110 huse, altså et fald på hele 56 procent, hvilket er det største fald, der er registreret i hele Østjylland.

På prisfronten ligger Aarhus Kommune helt i front med områdets højeste hus- og fritidsboligkvadratmeterpriser, der er steget hele 15 procent og 42 procent – det sidste er den største stigning i landsdelen for sommerhuse.

Hvad angår priserne i Syddjurs er der tale om en stigning på 23 procent - fra 18.436 kr. til 22.690 kr., mens stigningen har noget mindre i Norddjurs: Fra 14.302 kr. til 16.638 kr., altså en stigning på 16 procent.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.