Savner alle de små ting

1. g'ere udtrykker glæde, men også undren over, at de nu kan mødes en gang ugen - udendørs

Artiklens øverste billede
Nu kommer der liv i gymnasierne igen. Billedet stammer fra et tysk gymnasium. Men kunne ligeså godt være taget på Rønde Gymnasium.

Genåbning En enkelt gang om ugen kan 1. g'ere og 2. 'gere nu får udendørs undervisning.

Og det glæder både Asbjørn Eilersen Hjerrild, 17 år og Lyra Hoeks Haugum, 18 år sig til.

Begge går i 1. g på Rønde Gymnasium og de har indtil videre ikke mødt deres gymnasiekammerater fysisk i andet end godt to måneder i efteråret 2020.

Men efter seneste Corona-åbning, så kan 3. g’erne komme i skole hver anden uge, og 1. og 2. g’ere kan komme i skole en gang om ugen til undervisning, som opfordres til at foregå ude.

Og det trænger de til, mener Sven Gaardbo, rektor på Rønde Gymnasium.

"Mine undervisere beretter om mange elever, der sidder med et udslukt blik i ansigtet under undervisningen," fortæller han.

"Flere elever har sandsynlighed haft det svært med at motivere sig selv i perioder af undervisningen," erkender han.

Og nu venter så en lidt større logistisk opgave for gymnasiet, når der skal være både 1.g'ere, 2. g'ere og 3.gere på skolens arealer på samme tid. Oveni det, så er 3.g-eleverne i gang med en større skriftlig opgave, så det er endnu uvist i hvor stort omfang den ældste årgang vil komme på gymnasiet, for det skal jo give mening.

"Men det med de fysiske forhold løser vi, vi har flere bygninger og klasseværelser fordelt på blandt andet tre etager, så det skal vi nok få fordelt."

Han tilføjer.

"Vi glæder os virkelig meget til at få eleverne tilbage igen, om det så bare er en dag om ugen. For de sygner hen i øjeblikket."

"Jeg ved ikke om det vil gøre en forskel kun at mødes en gang om ugen, i forhold til at blive hjemme," mener Lyra Hoeks Haugum. Foto fra online-møde

Dagene ligner hinanden

Lyra Hoeks Haugum sidder hver dag bag skærmen hjemme i Knebel på Mols og hun glæder sig til at mødes med kammeraterne, selvom hun er lidt skeptisk.

"Jeg glæder mig til at se de andre. Det bliver godt at få lov til få en anden hverdag. Lige nu ligner dagene hinanden. Det er samme måde undervisningen foregår på. Men jeg ved ikke om det vil gøre en forskel kun at mødes en gang om ugen, i forhold til at blive hjemme," mener hun.

"Det her er ligesom ikke på den baggrund, at jeg valgte at gå på gymnasiet. Det var selvfølgelig på grund af det faglige, men i lige så høj grad på grund af gymnasiefesterne og fællesskabet og de andre sociale ting, der foregår i gymnasiet," lyder det fra Lyra Hoeks Haugum.

"Vi har ikke lært hinanden rigtigt at kende," siger hun.

Asbjørn Eilersen Hjerrild glæder sig til at kunne mødes fysisk med kammeraterne. Foto fra online-møde

Fedest i solskin

Asbjørn Eilersen Hjerrild bor hjemme hos forældrene i Holme ved Ebeltoft og også han er ved at være træt af skærmundervisningen.

"Dagene flyder sammen lige nu, så det bliver godt at mødes, bare den ene gang om ugen," mener han.

"Selvom det nok er fedest når der er er solskin udenfor," tilføjer han med et smil og henvisning til, at der er lagt op til udendørs undervisning.

"Men så må vi jo bare have den rette påklædning på."

Alle 1. g'ere tilbragte den første del af deres gymnasietid i grundforløbs-klasse, inden de blev delt ud i studieretningsklasser. Det skete blot en måned inden nedlukningen, og flere føler derfor ikke at de har haft nok tid i den nye klasse til at lære alle godt at kende.

"Jeg går på musiklinjen, så jeg savner at mødes med de andre i musiklokalet i pauserne, chille, spille lidt musik og bare snakke lidt. Jeg føler ikke jeg har været ordentligt på gymnasiet endnu. Vi har jo aldrig været til en gymnasiefest, for eksempel." mener Asbjørn Eilersen Hjerrild.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.