Skær en luns af benzinregningen med disse nemme trick

Tænk over din køreteknik, skær det overflødige fedt fra, og vær opmærksom på, hvor benzintanken ligger. Så er der penge at spare på benzinregningen.

Artiklens øverste billede
På et år har prisen taget et hop på tre kroner per liter. Det viser en gennemgang af prislisten hos OK Benzin, som Nordea har foretaget. Foto: Adobe Stock

Priserne drøner i øjeblikket i vejret. Og benzinpriserne er bestemt ikke nogen undtagelse.

På et år har prisen taget et hop på tre kroner per liter. Det viser en gennemgang af prislisten hos OK Benzin, som Nordea har foretaget.

Det betyder, at hvis du kører 50 kilometer dagligt i en gennemsnitlig benzinbil, som kører 17 kilometer på literen, så er din årlige benzinregning steget med 3600 kroner.

Og det har fået flere bilejere til at ændre vaner. 40 procent af de danske bilister kører mindre i bil på grund af de stigende brændstofpriser. Det viser en YouGov-undersøgelse for Nordea.

»Vi ved ikke, hvor meget mindre de kører, men de har lagt deres forbrug om som direkte konsekvens,« fortæller Ida Marie Moesby, som er forbrugerøkonom hos Nordea.

Undersøgelsen viser dog også stor variation mellem by og land. Og særligt uden for de store byer er der ikke altid mulighed for at lade bilen stå til fordel for offentlig transport eller cykel.

Der er til gengæld en del, du selv kan gøre for at påvirke din benzinregning.

Det gælder særligt om at være opmærksom på måden, du kører på, siger Ilyas Dogru, som er chefkonsulent hos bilejernes interesseorganisation FDM.

»Hvis man kører 110 kilometer i timen i stedet for 130, kan man spare op til 16 procent på brændstoffet.«

»Du skal heller ikke bremse for hårdt eller give for meget gas. Det øger brændstofforbruget, hvis du ikke holder øje med og følger trafikken,« forklarer Ilyas Dogru.

Du kan også lette dit forbrug af brændstof ved at se bilen lidt efter i sømmene. Sørg for at holde det rigtige dæktryk, og undgå at have unødigt læs på bilen.

»Unødig vægt kommer til at have stor betydning for brændstofforbruget. Når du ikke har brug for aircondition eller sædevarme, skal du også slå det fra,« siger han.

Det er også en god idé at holde øje med det billigste sted at tanke. Men hvor benzinpriserne tidligere var meget dynamiske og ændrede sig hen over døgnet, er de i dag langt mere statiske.

»De ændrer sig ikke så meget. Men når man ser en billigere pris end normalt, skal man lige huske at tanke, selv om man ikke har tom tank.«

»Vi ved, at man typisk får 10 øre i rabat per liter benzin på ubemandede tankstationer - altså uden en kiosk. Og ved motorvejene er det typisk dyrere at tanke på grund af udbud og efterspørgsel. Så tank der, hvor der er mange stationer samlet.«

Ilyas Dogru råder også til at tjekke efter, om du har nogle rabatordninger, du kan gøre brug af. For selv om det ikke lyder af meget at spare 25 øre per liter, så er det ikke småpenge i længden, slår han fast.

/ritzau/

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.