Arkivfoto.

Arkivfoto.

Havvindmøller:

Borgermøde er udelukkende Grenaa Havns projekt

Det er Grenaa Havn, der inviterer til borgermøde onsdag 11. januar og ikke Norddjurs Kommune, understreger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er borgermøde om det planlagte havvindmølleprojekt på Grenaa Havn onsdag 11. januar klokken 19 på Kystvejens Hotel og Konferencecenter i Grenaa.
Det er Grenaa Havn A/S, der inviterer og ikke Norddjurs Kommune.
Det understreger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.
"Det er Grenaa Havn, der arrangerer, afholder og planlægger borgermødet. Norddjurs Kommune er ikke involveret," siger Jesper Kaas Schmidt, der ikke har hørt noget om, hvordan borgermødet skal foregå.
Det er Staten, der er myndighed på havvindmølleprojektet via Energistyrelsen. Grenaa Havn A/S, der ejes ethundrede procent af Norddjurs Kommune, har fået et mandat af ejerens bestyrelse, Norddjurs Kommunalbestyrelse, til at arbejde videre med projektet, men Norddjurs Kommunes embedsværk er ikke knyttet på den proces, der er foregået efter, at Grenaa Havn fik mandatet af et stort flertal i kommunalbestyrelsen i august 2016.
"Vi har ingen medarbejdere tilknyttet, fordi Norddjurs Kommune ikke er myndighed," siger Jesper Kaas Schmidt.
Heller ikke borgmester Jan Petersen (S) har et konkret bud på, hvad der skal ske på borgermødet:
Jan Petersen, der er næstformand i Grenaa Havns bestyrelse som repræsentant for Norddjurs Kommune, siger:
"Jeg ved ikke, hvordan borgermødet kommer til at foregå. Det er en opgave, som den arbejdende bestyrelsesformand (Poul Anker Lübker, red.) og Grenaa Havns direktion tager sig af."

Publiceret 04 January 2017 19:04