Lille Nørager markerer fredag, at det er 25 år siden, at landsbyens industrieventyr startede. Mere end 200 arbejdspladser i en by med godt 300 indbyggere

Lille Nørager markerer fredag, at det er 25 år siden, at landsbyens industrieventyr startede. Mere end 200 arbejdspladser i en by med godt 300 indbyggere

25 år:

De fantastiske 4 hylder Nørager

Kvartet viser deres virksomheder frem for alle interesserede

Af
Af Lars Norman Thomsen

25 år med industri i Nørager. Det skal fejres. Fredag 18. november er der åbent hus i Nørager hos kvartetten L-tek, BK Teknik, MK Stål & Maskinteknik og Frema, der tilsammen beskæftiger 200 ansatte. Vel at mærke i en landsby med lidt over 300 indbyggere.

Bjarne Knudsen, direktør i BK Teknik, kalder Nørager for Udviklingsdanmark. For her har han netværket og fået industrien til at blomstre i de sidste 25 år, og det skal fejres.

”Det er altså ikke bare BK Teknik, der skal fejres. Det er hele industrien i Nørager og Nørager by, der skal have et kæmpe stort skulderklap,” siger Bjarne Knudsen.

Mange gange er han blevet spurgt, hvorfor virksomhederne lige skulle ligge i Nør­­ager og ikke tæt på en hovedfærdselsåre.

For L-teks direktør Lars Nielsen er det lige til.

Muligt at vækste i Nørager

”Vi vækster her i Nørager. Det er her, vi hører til,” siger han.

Lars Nielsen fra L-tek mødte Bjarne Knudsen for 15 år siden. Efter en god snak var der ingen tvivl om, at de to virksomheder var et godt match, og at Nørager var stedet, hvor de to virksomheder skulle være side om side.

”Vores valg var rigtigt. Det kan man også se på vores bundlinje. Selv om der har været kriser i de 15 år, vi har ligget her, har vores virksomheder i Nørager vækstet. For her bremser vi ikke op, men skaber vækst, sådan er det bare,” konstaterer Lars Nielsen.

Det ser på ingen måde ud til, at de to direktører er tynget af det krav, de har stillet til hinanden. Samarbejdet er i top, og de ser frem til, at der kan inddrages mere grund til industrien i Nørager.
De griner af de logistiske udfordringer, der er ved at have industri på en vej, hvor det kan være svært at få to lastbiler til at passere på samme tid.

Sammenhold på tværs

”Vi overlever besværlighederne. Vi er stærke, fordi vi står sammen. Vi har en fælles kundemasse, og vores kunder kender vores kompetencer, ” siger HR-chef Randi Lund Nielsen, gift med Lars Nielsen.

”Vi udnytter virksomhedernes ressourcer optimalt. Hvis en af vores virksomheder har plads i produktionen, så ved vi andre det, og sender ordren den vej. Det betyder, at vi kan yde en god og hurtig service til vores kunder, og de kender og påskønner vores kompetencer.

  • Der er åbent hus i de fire virksomheder fredag 18. november 2016 i tidsrummet 13-16 L-tek´s produktionshaller
  • Virksomhederne markerer 25 års Industri i Nørager

Publiceret 16 November 2016 20:50