Én af Lars Andersens kunder, Lars Pedersen, med en fin fangst i en Anderson Boat.

Én af Lars Andersens kunder, Lars Pedersen, med en fin fangst i en Anderson Boat.

Nak & Æd fik en Anderson Pontoon-båd på krogen

Lars Andersen, Allingåbro, glæder sig til at se DR2 onsdag 13. november, så er én af hans pontoon-både nemlig med i populært tv-program

Af
Anette Bonde

Lars Andersen, Allingåbro, er ivrig lystfisker. For tre-fire år siden begyndte han at udvikle en særlig båd, der er velegnet til kystfiskeri, og for et års tid siden var han klar til at begynde salg af båden. Nu er den blevet opdaget af redaktionen bag tv-programmet "Nak og Æd", og de to studieværter er på farten i en vaskeægte Anderson Pontoon i programmet, der sendes på DR2 onsdag 13. november klokken 20.

Geddefiskeri ved Lolland

Forbindelsen kom i stand ad finurlige omveje, blandt andet via redaktionschef på magasinet Fisk og Fri, Gordon Henriksen, der er kendt over hele verden for sin viden om fiskeri. Han blev kontaktet af Jørgen Skouboe, den ene af tv-værterne i Nak & Æd, fordi han og hans makker kokken Nikolaj Kirk skulle ud og prøve geddefiskeri.
Gordon Henriksen har tidligere lavet en artikel om Lars Andersens pontoonbåde, og han foreslog dem selvfølgelig, at de skulle sejle ud i denne handy letvægtsbåd.
Lars Andersen blev derefter kontaktet af Jørgen Skouboe for at tale set-uppet igennem. Så blev bådene hentet og kørt til Lolland, hvor Skouboe og Kirk skulle fange gedder.
"Og hvis ikke de fangede gedder, skulle de spise brasen", smiler Lars Andersen.
Han ved ikke, hvordan udfaldet blev, men regner dog fuldt og fast med, at de med hans båd har materiellet i orden og nok skal nakke en gedde.

Med Lars Andersens seneste udvikling af pontoonbåden kan kørestolsbrugere nu også komme ud i båden og fiske eller nyde naturen.

Med Lars Andersens seneste udvikling af pontoonbåden kan kørestolsbrugere nu også komme ud i båden og fiske eller nyde naturen.

Mange forespørgsler

Efterfølgende fik han et brev fra programværterne, at det havde været en superfed oplevelse at prøve en Anderson Pontoon.
Der er en god chance for, at en del flere vil opdage finesserne ved Anderson Pontoons, når de har været på tv. I forvejen er der fin interesse for bådtypen.
"Der kommer masser af forespørgsler, det begynder at brede sig. Sverige er begyndt at forhandle bådene og der er også ved at være gang i den i Norge."
Lars Andersen producerer og sælger båden hjemme fra matriklen på Fyrreparken 12 i Allingåbro.

Båd for kørestolsbruger

Nu er han i gang med en ny opgave, som han næsten er færdig med, nemlig en pontoon-båd til kørestolsbrugere. Han fik en henvendelse fra én, der er lam fra livet og nedefter. Opgaven lød, at denne egenhændigt skulle kunne samle båden, køre ud og selv søsætte båden.
Lars Andersen mener at kunne melde færdigt arbejde indenfor fjorten dage. Og måske kan denne første pontoon-båd til kørestolsbrugere danne grobund for flere af samme slags.
"Hvis handicappede kan komme ud og få nogle oplevelser, som de ellers har været forment, er det jo super."

Publiceret 11 November 2013 07:00