Ph.d.-studerende Jonas Kristoffer Lindeløv, 27, der er HTX-student fra Grenaa Tekniske Skole, blev torsdag 300.000 kroner rigere.

Ph.d.-studerende Jonas Kristoffer Lindeløv, 27, der er HTX-student fra Grenaa Tekniske Skole, blev torsdag 300.000 kroner rigere.

Ung HTX-student fra Grenaa i forskereliten

Jonas Kristoffer Lindeløv fik torsdag 7. februar overrakt en EliteForsk-pris af Kronprinsesse Mary

Af
Af Lars Norman Thomsen

P.h.d.-studerende Jonas Kristoffer Lindeløv, der er HTX-student fra Grenaa Tekniske Skole, var blandt prismodtagerne, da HKH Kronprinsesse Mary og uddannelsesminister Morten Østergaard torsdag 7. februar overrakte årets EliteForsk-priser på Glyptoteket i København.
Jonas Kristoffer Lindeløv er 27 år og ansat ved Aalborg Universitet. Han er uddannet i psykologi og neurovidenskab og forsker i rehabilitering af arbejdshukommelse efter hjerneskade.
Han modtager Det Frie Forskningsråds EliteForsk-rejsestipendium, der gives til meget talentfulde unge forskere.
Prisen er på 300.000 kroner., der skal gå til rejser eller andre forskningsrelaterede udgifter.
EliteForsk-priserne bliver uddelt en gang om året for at belønne og synliggøre den indsats, som nogle af Danmarks dygtigste forskere yder.
25 forskere modtager i alt 12 mio. kr. ved dette års EliteForsk-prisuddeling.

Ingeniør og psykolog

"Jeg er en naturvidenskabelig computernørd som på mærkværdig vis er blevet psykolog. Jeg flyttede hjemmefra som 16-årig og tog en af landets mest ambitiøse HTX- og IT-uddannelser i Grenaa. Derefter gennemførte jeg første år på nanoteknologi på Aalborg Universitet, før jeg besluttede mig for at læse Psykologi. Min baggrund gør, at jeg opfatter mig selv som lige dele ingeniør og psykolog," skriver prismodtageren om sig selv på Styrelsen for Forskning og Innovations hjemmeside.

Publiceret 08 February 2013 10:47