Debat:

Henrik Vinther er der hvor vindmøllerne burde stå

Af Peter Prinds 75573225

"I en debat omkring vindmøller er det jo forbavsende, at Henrik Winther skriver et læserbrev og harcelerer over andres mudderkastning samtidigt med, at han anvender 315 ord på Lars Klotrup og undertegnede uden egentlig at tale om vindmøller.

Henrik Vinther skrev i en kronik i et medie: "Med hensyn til helbredsproblematikken er der lægefaglig dokumentation for, at vindmøller ikke er skadelige"

Min stilfærdige pointe er blot, at det ikke er i overensstemmelse med sandheden. Hvilket bekræftes i en mail som cheflægen i Sundhedsstyrelsen sender til mig, hvor hun, ligesom forskere på Karolinska Institutet, ligesom Sundhedsstyrelsen, ligesom Miljøministeren, ligesom talrige internationale skrifter slår fast at det aldrig er videnskabeligt undersøgt.

Vi ved, at vindmøllestøj gør mennesker syge. Vi ved blot ikke ved, hvilken støjgrænse det sker. Henrik Vinther bilder læseren ind, at der ikke findes en eneste dokumenteret sammenhæng mellem vindmøllestøj og sygdom.

Dette på trods af de første naboer allerede er blevet bedt om at forelægge deres tilfælde for Folketingets sundhedsudvalg i februar. Henrik Vinther bilder læseren ind, at jeg ikke har anmeldt ham til Sundhedsstyrelsen vedrørende kvaksalverloven. Det har jeg gjort men opnåede selvfølgelig intet ved det, idet Sundhedsstyrelsen i dybeste alvor mener, at sundhedsproblemer fra vindmøller hidrører under Miljøstyrelsen, så der røg min klage selvfølgelig også hen.

Da Miljøstyrelsen for at promovere opsætningen af vindmøller sender et rejsehold rundt i landet til borgerinformationsmøder, og da dette rejsehold, som ifølge egen hjemmeside har til opgave at være problemknuser, også angiver at der ikke er helbredsskader i forbindelse med de givne støjgrænser, selv om Miljøministeren angive,r at det aldrig er undersøgt og ikke kan afvises, ja så var jeg jo lige vidt.

Hvis nogen politiker under denne barnlige leg har lyst til at se, om Henrik Vinther eller jeg taler sandt, er man velkommen til at kontakte mig så skal jeg vise denne korrespondance frem.

Henrik Vinther forsikrer, at han ikke responderer i denne debat, så må vi jo se, om han i det mindste holder det."


Publiceret 24 January 2013 22:00