Arkivfoto

Arkivfoto

Tag med Feldthaus på uta-lejr i Ramten Skov

Livsstilseksperten Christine Feldthaus runder Utamadunilejren torsdag aften på DR1

Af
Af Martin Schultz

Torsdag aften kl. 20.30 har seerne på DR1 mulighed for at få et kik ind i et særpræget hjørne af det djurslandske sommerlandskab.

Hvert år gennem 30 år er der nemlig i en rydning i Ramten Skov blevet afholdt den såkaldte Utamadunilejr, som er et mødested for folk med interesse for afrikansk dans og musik.

Utamadunilejren er ikke en offentlig festival, men en lukket lejr med et workshop program for deltagerne.

Men det skal ikke skjule det faktum, at Utamadunilejren er en særdeles farvestrålende og eksotisk oplevelse, når både afrikanere og danskere kaster sig ud i afrikanske trommedanse i et skønt sammensurium af østafrikansk folkklore og dansk hippieromantik.

Dissekerer trends og tendenser

Livsstilseksperten Christine Feldthaus, især kendt fra TV-programmet ”Kender Du typen”, er i år programvært for udsendelsesrækken ”So F***ing Special”, hvor hun dissekerer trends og tendenser i dagens Danmark.

Aftenens program har overskriften ”Feldthaus' fede ferie”, hvor Christine Feldthaus tager ud i det danske ferieland for blandt andet at fange danskerne, mens de spiller på tromme i det danske sommerland.

En kulturbro mellem Danmark og Østafrika

Mange djurslændinge har sikkert hørt om Utamadunilejren – eller i det mindste hørt de store trommer, som gennem en uges tid sidst i juli drøner ud fra Ramten Skov.

Det hele begyndte med at en flok kollektivister fra Djursland i 1977 sammen med etnografer fra Aarhus Universitet tog på en kulturudvekslingsrejse til Sukumaland i Tanzania under projektnavnet Daraja la Utamaduni på swahili eller Kulturbroen.

Samarbejdet mellem de to kulturer blev udbygget og fandt sin ganske særlige udfoldelse på den Utamadunilejr, som siden 1982 er blevet afholdt hvert år i Ramten Skov med masser af dans, trommespil og mellemfolkeligt samvær.
  

Publiceret 06 September 2012 14:04