Jesper Høybergs labrador er i bogstaveligste forstand på vej ind under huden på ham, ført af Ahns nål.

Jesper Høybergs labrador er i bogstaveligste forstand på vej ind under huden på ham, ført af Ahns nål.

Kropsdekorationer i Mary Rose

Tatovør åbnede i Auning 1. juni

Af
Anette Bonde

Jesper Høyberg, Ahn og Bo Fogh står bag en ny tatovørbutik, der åbnede 1. juni på Vestergade 6 i Auning. Ahn er fuldbefaren tatovør, Bo Fogh er under oplæring, og Jesper Høyberg står for udlejning og administration.
Butikslokalet emmer af sailor-liv og saloon med muskedonnere på væggen, gamle ærværdige mørklakerede møbler og malerier med havmotiv. Et stort akvarium afviger, men det taler blot om, at der er tænkt ud af boksen her. Jesper Høyberg understreger, at konceptet i Mary Rose bygger på gamle traditioner, men det er det nyeste udstyr, der bruges til selve tatoveringen.
"Det er tophygiejne, alt er éngangs, og vi har en moderne steriliseringsmaskine."

Hr. og Fru Danmark

Jesper Høyberg fortæller, at folk i Auning har taget godt imod Mary Rose. Naboerne kiggede indenfor med indflytningsgaver, og Sten i computerbutikken overfor har ydet en særlig hånd.
Det er Hr. og Fru Danmark, der kommer og gerne vil tatoveres.
"Selv min mor, der har været efter os fem søskende for vores tatoveringer, overvejer nu selv at få én", griner Jesper Høyberg.

Overvej grundigt

Inden Ahn og Bo Fogh går i gang med tatoveringsmaskinen lægger de vægt på, at kunderne har overvejet, hvad de skal have lavet.
"Folk skal være glade, når de går herfra."
De afviser derfor folk, der er påvirkede af alkohol eller stoffer samt unge under 18. Loven påbyder desuden, at de heller ikke tatoverer hænder, hals og ansigt. Rygning og spiritus er der heller ikke noget af i butikken.

Japanske motiver

Ahn er en sand kunstner med tatoveringsmaskinen. Udover det store udvalg man kan vælge imellem i Mary Rose af kendte motiver, designer han gerne motiver efter kundernes ønske. Han er specialist i japanske motiver som koi-karper, drager og japanese style frihånd, men han går uden om tribal, det vil sige sorte spidse figurer, som han personligt finder grimt.
"Det er ikke kunst".
Han glæder sig til Tattoo Convention, hvor tatovører mødes og konkurrerer. Det afholdes i år i Aarhus til september. Tidligere har han været med i Frederikshavn og i Kolding.

Mary Rose er holdt i gammel stil, men med den nyeste teknik i værktøjskassen. F.v. Ahn, Jesper Høyberg og Bo Fogh.

Mary Rose er holdt i gammel stil, men med den nyeste teknik i værktøjskassen. F.v. Ahn, Jesper Høyberg og Bo Fogh.

Et udvalg af de tatoveringer, Ahn har lavet.

Et udvalg af de tatoveringer, Ahn har lavet.

Publiceret 29 June 2012 18:00