Jesper Høybergs labrador er i bogstaveligste forstand på vej ind under huden på ham, ført af Ahns nål.

Jesper Høybergs labrador er i bogstaveligste forstand på vej ind under huden på ham, ført af Ahns nål.

Kropsdekorationer i Mary Rose

Tatovør åbnede i Auning 1. juni

Af
Anette Bonde

Jesper Høyberg, Ahn og Bo Fogh står bag en ny tatovørbutik, der åbnede 1. juni på Vestergade 6 i Auning. Ahn er fuldbefaren tatovør, Bo Fogh er under oplæring, og Jesper Høyberg står for udlejning og administration.
Butikslokalet emmer af sailor-liv og saloon med muskedonnere på væggen, gamle ærværdige mørklakerede møbler og malerier med havmotiv. Et stort akvarium afviger, men det taler blot om, at der er tænkt ud af boksen her. Jesper Høyberg understreger, at konceptet i Mary Rose bygger på gamle traditioner, men det er det nyeste udstyr, der bruges til selve tatoveringen.
"Det er tophygiejne, alt er éngangs, og vi har en moderne steriliseringsmaskine."

Hr. og Fru Danmark

Jesper Høyberg fortæller, at folk i Auning har taget godt imod Mary Rose. Naboerne kiggede indenfor med indflytningsgaver, og Sten i computerbutikken overfor har ydet en særlig hånd.
Det er Hr. og Fru Danmark, der kommer og gerne vil tatoveres.
"Selv min mor, der har været efter os fem søskende for vores tatoveringer, overvejer nu selv at få én", griner Jesper Høyberg.

Overvej grundigt

Inden Ahn og Bo Fogh går i gang med tatoveringsmaskinen lægger de vægt på, at kunderne har overvejet, hvad de skal have lavet.
"Folk skal være glade, når de går herfra."
De afviser derfor folk, der er påvirkede af alkohol eller stoffer samt unge under 18. Loven påbyder desuden, at de heller ikke tatoverer hænder, hals og ansigt. Rygning og spiritus er der heller ikke noget af i butikken.

Japanske motiver

Ahn er en sand kunstner med tatoveringsmaskinen. Udover det store udvalg man kan vælge imellem i Mary Rose af kendte motiver, designer han gerne motiver efter kundernes ønske. Han er specialist i japanske motiver som koi-karper, drager og japanese style frihånd, men han går uden om tribal, det vil sige sorte spidse figurer, som han personligt finder grimt.
"Det er ikke kunst".
Han glæder sig til Tattoo Convention, hvor tatovører mødes og konkurrerer. Det afholdes i år i Aarhus til september. Tidligere har han været med i Frederikshavn og i Kolding.

Mary Rose er holdt i gammel stil, men med den nyeste teknik i værktøjskassen. F.v. Ahn, Jesper Høyberg og Bo Fogh.

Mary Rose er holdt i gammel stil, men med den nyeste teknik i værktøjskassen. F.v. Ahn, Jesper Høyberg og Bo Fogh.

Et udvalg af de tatoveringer, Ahn har lavet.

Et udvalg af de tatoveringer, Ahn har lavet.

Publiceret 29 June 2012 18:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.