Optimismen i behold i Kolind trods butikslukninger i større tal

»Tiderne ændrer sig – vi synes dog det er vigtigt fortsat at fokusere på de positive historier og de ting vi selv har indflydelse på,« lød det fra brugsuddeler Bjarke Mikkelsen til generalforsamlingen i Kolind Handel, der nu skifter navn.

Artiklens øverste billede
Uddeler Bjarke Mikkelsen fremhævede på generalforsamlingen, at der trods det, at et større kontingent af butikker er lukket de seneste år, er der fortsat liv i Kolind. Arkivfoto

Kolind Handel skifter navn til Kolind Handel & Erhvervsforening.

Det blev vedtaget på den nyligt afholdte generalforsamling efter håndsoprækning blandt de fremmødte. Der var nemlig ikke udtalt enighed om at pille ved navnet.

Handelslivet i Kolind har det seneste år undergået en omkalfatring på et niveau, der har ændret den traditionsrige handels- og markedsby ret så afgørende.

»Vi kommer desværre ikke udenom at 2022 blev året, hvor vi har sagt farvel til Spiga, Gluten Free bager, Bonderosen, Kolind El-service, Kop & Kande og Sportigan. Om lidt kommer vi samtidig til at sige farvel til Kolind Boghandel & Guldsmeden,« lød det fra brugsuddeler Bjarke Mikkelsen, der holdt bestyrelsens beretning.

»Vi skal i Kolind være taknemmelige for at have haft Nymann Detailgruppen til at drive flere af disse butikker og samtidig forlænget levetiden på dem – måske med ti års ekstra levetid.«

Alligevel valgte Bjarke Mikkelsen ikke at hænge fast i mismodet, men tværtimod kigge fremad og tage den optimistiske tone på:

»Tiderne ændrer sig – vi synes dog, det er vigtigt fortsat at fokusere på de positive historier, og de ting vi har indflydelse på.« 

Vi skal i Kolind være taknemmelige for at have haft Nymann Detailgruppen til at drive flere af disse butikker og samtidig forlænget levetiden på disse butikker – måske med 10 år ekstra levetid.

Fortsat grobund

Bjarke Mikkelsen fremhævede en lang række fælles tiltag fra året, der gik, som eksempler på, at der fortsat er grund til at glæde sig over både at være forretningsdrivende og kunde i Kolind.

Ikke mindst kampagnen ’Kolind, Byen du flytter til’, hvor bestyrelsen er blevet sekunderet af altid aktive Kolind borger Bent Nielsen.

»Brandingkampagnen har været med til at synliggøre alle de positive ting ved Kolind, og at vi er meget mere end blot Kolindsund,« sagde brugsuddeleren.

De flotte æsker med information om alt i og omkring Kolind kan hentes i byens butikker og uddeles af byens ejendomsmæglere, når der kommer nye tilflyttere til byen. 

Handelsstandsforeningen har i samarbejde med Bent Nielsen fået Syddjurs Kommune til at spytte 150.000 kroner i kampagnen, ligesom lokale sponsorer har bidraget med 33.000 kroner.

Syddjurs Kommune var også mæcen, da pengene til en Detailhandelsanalyse skulle findes. Den blev afviklet i samarbejde med Palle Kjær fra Contra. 

Der blev indsamlet 221 besvarelser fra byens borgere, kunne Bjarke Mikkelsen fortælle.

Alle besvarelserne blev gennemgået på et efterårsmøde, hvor de deltagende erhvervsdrivende fik udleveret besvarelserne for deres virksomhed. 

Herefter har der været mulighed for at tilkøbe sig 1:1 sparring med Palle Kjær.

Årets fikspunkter

Byens butikker og erhvervsdrivende har i hele 2022 været nødsaget til at tænke kreativt grundet energiprisernes himmelflugt

Det har resulteret i mange grønne tiltag i byens butikker med nedsat belysning og flere steder LED-belysning som udkomme.

Kolind Slagteren har fået solceller på taget, og SuperBrugsen har udarbejdet en grøn forretningsplan. 

I flere af de forretninger, der fortsat kigger ind i fremtiden, bliver der løbende udviklet nye planer og strategier:

Kolind Slagteren har udvidet med Kolind Grillbar og isbod 

Kontorfællesskabet Kon2ret har slået rod i den tidligere radio- og tv-butik. Senest med modernisering af forpartiet, underetage og stor reklameskærm på facaden. 

Der er en ny herrefrisør på vej i de ledige lokaler ved siden af Kon2ret (læs andetsteds).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.