Hvem tager over efter Kirting Olesen i Ryomgård Distriktsråd?

Ryomgård Distriktsråd siger onsdagens generalforsamling farvel til to markante skikkelser.

Artiklens øverste billede
Kirting Olesens 13-årige formandsperiode i Ryomgård Distriktsråd stopper på onsdagens generalforsamling. Arkivfoto

Ryomgård Distriktsråd står foran et markant skifte i den kommende uge, når den mangeårige formand Kirting Olesen og bestyrelsesmedlem Niels Skov Hansen begge stopper på generalforsamlingen 22. marts.

Kirting Olesen fylder 77 dagen efter generalforsamlingen og ligesom Niels Skov Hansen er tiden kommet, hvor de synes nye kræfter skal tage over.

Vi har brugt meget tid på at få opbygget et fornuftigt tillidsforhold til medarbejdere i kommunens embedsværk, og det har været meget afgørende, at begge parter har tillid til hinanden. Det gør mange ting meget nemmere

Startede i 2009

Kirting Olesen med en lang fortid som sparekassedirektør i Ryomgård og formand for Ryomgård Erhvervsforening var med til at stifte Ryomgård Distriktsråd i 2009.

Det første år var han menigt medlem af bestyrelsen, men et år senere overtog han formandsposten efter Stefan Kalmar, der i øvrigt fortsat har plads i bestyrelsen.

Formand har Kirting Olesen været siden.

Et job han har varetaget med stor energi, vedholdenhed og engagement.

Han har i alle årene sørget for, at Ryomgård Distriktsråd har været en synlig aktør både i 8550-området, men også udenfor bygrænsen. Det sidste ikke mindst i forhold til Syddjurs Kommune, hvor hverken lokalpolitikere eller en pæn del af embedsværket ikke er i tvivl om, hvem Kirting Olesen er.

De mange lokale distriktsråd i Syddjurs Kommune fungerer meget forskelligt, og deres synlighed er ikke altid til at få øje på. Ryomgård Distriktsråd har Kirting Olesen formået at placere særdeles stærkt i denne sammenhæng.

Tilliden vigtig

To nye medlemmer skal der således vælges på generalforsamlingen til at supplere de tre øvrige, Stefan Kalmar, Thomas Gaarden og Michael Mikkelsen, på Ryomgård Distriktråds videre vej.

Selv har han som formand gjort meget ud af at få afholdt månedlige bestyrelsesmøder med fyldige dagsordener og tilhørende bilag og sørge for synlighed om både store og små tiltag.

»Vi har brugt meget tid på at få opbygget et fornuftigt tillidsforhold til medarbejdere i kommunens embedsværk, og det har været meget afgørende, at begge parter har tillid til hinanden. Det gør mange ting meget nemmere,« siger den snart forhenværende formand, der også jævnligt mødes med de lokale Ryomgård politikere i Syddjurs Byråd for at vende nogle ting og få svar på spørgsmål, som vedrører beslutninger, gamle eller kommende, som har indflydelse på Ryomgårds ve og vel.

Netop Kirting Olesens evne til at arbejde strategisk, have overblik, være nede i detaljen og ikke mindst favne bredt har været kendetegnende for hans formandsperiode. 

Tillige hans evne til række ud til kommune og politikere og aldrig lade uenigheder blusse så meget op, at de spærrer for løsninger, har han i høj grad evnet som formand. Det er denne professionelle evne til at balancere tingene, der måske har været den snart forhenværende formands største aktiv.

For god ordens skyld vælges formanden ikke direkte på generalforsamlingen. Bestyrelsen konstituerer sig selv.

Generalforsamlingen holdes i Ryomgård Kultur- og Fritidscenter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.