Udviklingsdirektør Poul Møller klar med præsentation ved Ryomgård Distriktråds generalforsamling

Planerne om en kommende Feriepark ved Nimtofte er kommet på alles læber efter præsentationen af en strategisk-fysisk udviklingsplan for Nimtofteområdet. Hvad der er op og ned, og hvad tidshorisonten er, løfter Udviklingsdirektør Poul Møller, Syddjurs Kommune, sløret for ved den kommende generalforsamling i Ryomgård Distriktsråd.

Artiklens øverste billede
Udviklingsdirektør Poul Møller, Syddjurs Kommune, kommer med en frontberetning om Ferieparkprojektet mellem Djurs Sommerland og Lübker Golf ved Ryomgård Distriktråds generalforsamling. Foto: Syddjurs Kommune

Er der realiteter bag en ny feriepark mellem Djurs Sommerland og Lübker Golf & Spa Resort med hoteller, ferielejligheder og godt 500 feriehuse ved Nimtofte, som har fyldt meget på diverse platforme i den senere tid?

»Ja, det er der bestemt,« svarede Kasper Kolstrup Møller (C), formand for Erhvervs- og planudvalget i Syddjurs Byråd, forleden på spørgsmålet stillet af Adresseavisen.

Kasper Kolstrup Møller fortalte i samme interview, at Syddjurs Kommune har kontakt til en eller flere europæiske investorer, men at han ikke selv havde mødt den pågældende pengemand/de pågældende pengemænd.

»Nej, det har jeg ikke. Det er heller ikke helt sandt, at Syddjurs Kommune i løbet af få uger forventer at kunne afsløre navnet. Det her projekt er jo ikke nyt i den forstand, at der har været tilkendegivet interesse i flere år for netop dette område ved Nimtofte. Om der er tale om et hundrede procent en investor, ved jeg ikke. Som udgangspunkt er det udenlandsk interesse, vi taler om, ellers har jeg ingen kommentarer.«

»Det er vores kommunaldirektør Rasmus Møller og vores udviklingsdirektør Poul Møller, der har kontakten, fysisk, telefonisk og pr. mail til de udviklere og investorer, der måtte være tale om. Jeg formoder også, at borgmesteren (Michael Stegger Jensen, red.) har været med i dialogen, men mere kan jeg heller ikke udtale mig om,« forklarede Kasper Kolstrup Møller.

Kasper Kolstrup Møller moderede ved samme lejlighed tidligere udtalelser om, at Syddjurs Kommune ikke kan afsløre navnet på den europæiske investor nu og her, men forventer at kunne det inden for nogle uger. 

»Det er heller ikke helt sandt, at Syddjurs Kommune i løbet af få uger forventer at kunne afsløre navnet. Det her projekt er jo ikke nyt i den forstand, at der har været tilkendegivet interesse i flere år for netop dette område ved Nimtofte.«

Løfter Møller sløret?

Når Ryomgård Distriktsråd onsdag 22. marts holder generalforsamling i Ryomgård Kultur & Fritidscenter, er der mulighed for at blive meget klogere på projektet.

Ved generalforsamlingen, hvor den mangeårige formand Kirting Olesen takker af efter veludført dåd, er Udviklingsdirektør Poul Møller indforskrevet som gæstetaler.

Poul Møller har lovet at give en status på Ferieparken og komme ind på de økonomiske synergier, som vil blive Djursland til gavn, hvis/når Ferieparken står der.

Det vil han gøre med afsæt i strategisk-fysisk udviklingsplan for Nimtofte, som for ikke så længe siden blev præsenteret. Planen giver et konkret bud på langsigtet og bæredygtig turismeudvikling i Nimtofteområdet.

»Udviklingsplanens betydelige omfang forventes at påvirke de omliggende byer positiv, men giver også udfordringer, bl.a. til den trafikale infrastruktur,« siger Kirting Olesen på vegne af Ryomgård Distriktsråd i en kommentar til planen.

Fundamentet

Det område, der er tale om, er udlagt som en ramme i kommuneplanen til rekreative formål. Her kan blandt andet etableres overnatning, legeland, badeland, restaurationer mm.

Den strategisk-fysisk udviklingsplan er ikke bindende for den videre planlægning i forhold til kommuneplan og lokalplaner. Den kan dog fungere som fundament for den videre planlægning.

I juni 2022 blev der på Christiansborg indgået en aftale om at ændre planloven, så der bl.a. skabes nye rammer for grøn omstilling, udvikling af levende byer med varieret boligudbud samt udvikling af landdistrikter og kystområder. Alt med henblik på at sikre mere fleksibilitet og bedre udviklingsmuligheder.

Optimistisk formand

På spørgsmålet om tidsperspektivet for Ferieparken, udtalte udvalgsformand Kasper Kolstrup Møller i det nævnte interview til Adresseavisen:

»Jeg tror ikke, der ligger et færdigt projekt klar i år, men måske en ansøgning i 2024, så vi i slutningen af denne byrådsperiode kan vedtage en lokalplan i Byrådet. Området er jo i forvejen beskrevet i Kommuneplanen, og med den strategisk-fysisk udviklingsplan for Nimtofte, starter vi ikke på helt bar bund.«

»Men igen, der er hele tiden det aber dabei, der hedder konjunkturerne. Er det gunstigt at bygge lige nu? Vil interessen fortsat være der? Jeg har et håb om, at vi har myndighedsdelen på plads inden udgangen af denne byrådsperiode, hvis alt spiller. Vejen er i hvert fald banet for, at myndighedsbehandlingen kan foregå hurtigt.«

Vidst det et par år

På Venstres generalforsamling i februar kommenterede tidligere byrådsmedlem Gunnar Sørensen fra salen udtalelserne fra Kasper Kolstrup Møller med tørt at konstatere, at han vil glæde sig til at få afsløret navnet på den potentielle investor.

»Vi er jo nogle stykker, der har vidst det i et par år,« konstaterede Gunnar Sørensen med et smil.

Venstres gruppeformand Claus Wistoft besvarede fra talerstolen Gunnar Sørensens kommentar således:

»De udtalelser må Kasper Kolstrup Møller selv stå på mål. Jeg tror ikke på, at der bliver afsløret et navn på en investor indenfor en uge eller to.«

Som det fremgår længere fremme i artiklen moderede Kasper Kolstrup Møller retfærdighedsvis tidshorisonten for præsentationen af investor/investorerne inden Venstres generalforsamling.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.